NÄSTA

Daryl Wislang - Från en bråkig kille till en av världens bästa offshoreseglare

Februari 24, 2018 @ 13:49:39   Foto Jesus Renedo / Volvo Ocean Race


1 AV 1

Kommande text är fritt översatt från ett pressmeddelande från Dongfeng Race Team. Berättelsen handlar om Daryl Wislangs uppväxt och hur han startade segla, skrivet av honom själv. 

 

Historien tar oss från Daryls livsstart där han slogs mycket tillsammans med sin bror och föräldrarna bara ville få ett slut på det hela och utan att veta om att det skulle bli livsförändrande skickade de ut pojkarna i samma segelbåt. Nu ex antal år senare är han en av världens främste offshoreseglare.

 

Havet har alltid varit en del av Daryls uppväxt med en mamma som var proffsåkare på vattenskidor och en världsmästare i segling till pappa. Till en början var det mest fiske som var den stora familjeaktiviteten men de kom att ändras när bröderna växte upp och istället för att vara syskon kära blev det nästan raka motsatsen. Bröderna bråkade och slogs orimligt mycket och föräldrarna fick en dag nog.

 

 

Med tanke på både ålder- och storleksskillnad mellan killarna blev segling den ultimata sporten. Föräldrarna var eniga om att det enda som skulle få de att sluta bråka var att samarbeta oavsett om de ville det eller inte. Tillsammans blev de utskickade i en jolle med pappan som övervakare och seglingskarriären var skapad utan att någon egentligen visste om det.

 

Läs hela berättelsen här DonfengRaceTeam.cn.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Världscupen DAG 1, pressrelease och...

Pressrelease från Svenska Seglarförbundet:   Världscupen arrangeras just nu i Enoshima, Japan – det vill säga på samma vatten som...

Rolex Swan Cup 2018 (video)

I veckan seglas den 20e upplagan av Rolex Swan Cup. Racen seglas i Maddalena skärgå...

Kättingtrassel från helvetet (video)

Rubriken säger väl allt. Vi vill ändå varna känsliga tittare. Det...

TIPS: World on Water Sailing TV (vi...

World on Water är ett program som visar det senaste inom segling globalt. Avsnittet ne...

18ft Skiff Europeans Mark Foy Troph...

I somras seglades EM (och Mark Foy Trophy) för International 18ft Skiffs på...x