NÄSTA

Daryl Wislang - Från en bråkig kille till en av världens bästa offshoreseglare

Februari 24, 2018 @ 13:49:39   Foto Jesus Renedo / Volvo Ocean Race


1 AV 1

Kommande text är fritt översatt från ett pressmeddelande från Dongfeng Race Team. Berättelsen handlar om Daryl Wislangs uppväxt och hur han startade segla, skrivet av honom själv. 

 

Historien tar oss från Daryls livsstart där han slogs mycket tillsammans med sin bror och föräldrarna bara ville få ett slut på det hela och utan att veta om att det skulle bli livsförändrande skickade de ut pojkarna i samma segelbåt. Nu ex antal år senare är han en av världens främste offshoreseglare.

 

Havet har alltid varit en del av Daryls uppväxt med en mamma som var proffsåkare på vattenskidor och en världsmästare i segling till pappa. Till en början var det mest fiske som var den stora familjeaktiviteten men de kom att ändras när bröderna växte upp och istället för att vara syskon kära blev det nästan raka motsatsen. Bröderna bråkade och slogs orimligt mycket och föräldrarna fick en dag nog.

 

 

Med tanke på både ålder- och storleksskillnad mellan killarna blev segling den ultimata sporten. Föräldrarna var eniga om att det enda som skulle få de att sluta bråka var att samarbeta oavsett om de ville det eller inte. Tillsammans blev de utskickade i en jolle med pappan som övervakare och seglingskarriären var skapad utan att någon egentligen visste om det.

 

Läs hela berättelsen här DonfengRaceTeam.cn.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x