NÄSTA

Outteridge dominerade första deltävlingen av SuperFoiler Grand Prix

Februari 05, 2018 @ 17:13:28   Foto Andrea Francolini


1 AV 1

Den stjärnspäckade båten Euroflex med Nathan Outteridge, Glenn Ashby och Ian Jensen var rejält överlägsna i Adelaide, som var värd för den första deltävlingen i SuperFoiler Grand Prix historia.

 

Euroflex vann alla sju race i helgen och såg oslagbara ut, fram till det absolut sista, då iD intranet med Paul Campbel-James som skeppare lyckades få en bättre start än Euroflex och lyckades faktiskt hålla jämna steg med dem ett helt varv innan en dåligt bedömd layline kostade dem på första länsmärket.

 

Euroflex och iD intranet tillsammans med Pavement (Steve Thomas, Rhys Mara och Dan Morris) var de tre som såg starkast ut. Efter dem var det Kleenmaid (Olivia Price, Matthew Chew och Josh McKnight) som något överraskande kom fyra före Record Point (Phil Robertson, Tom Clout och Neil Hunter) men det skall tilläggas att de fick en skada bara några dagar innan tävlingen och fick ta in Clout som inte hade mycket tid i båten.

 

På sjätte och sista plats kom tech2 som fick stora skador på båten första dagen och nu hoppas de hinna laga den tills nästa tävling sätter igång nästa vecka i Gelong, Australien.

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen är på uppgång - Just nu tr...

Efter en tuff första dag på Finnjolle-EM för den regerande världsmästaren fick han ett uppsving på dag två. Salminen spikade det andra och sista racet ig...

Marstrandsbarnen lär sig segla på s...

Marstrand är känt för sina stora internationella kappseglingar, men här...

François Gabart – snabbast jorden r...

Första gången jag träffade François Gabart var i december 2013 d&ari...

Testar nytt foilingsystem på G4 - i...

I slutet av februari var det starka vindar och sibirisk kyla över hela Europa. Hundrat...

Filmtips: Uncharted Waters

Häng med det amerikanska seglingslandslaget när de lär sig vad som kräv...x