NÄSTA

MASERATI GÅR SOM TÅGET

Januari 31, 2018 @ 15:39:59   Foto


1 AV 2

Maseratis försprång har ökat (120 utökade sjömil på de 12 senaste timmarna) gentemot Lionel Lemonchois, nuvarande rekordhållare mellan Hong Kong och London. Trimaranen har susat fram det senaste dygnet med över 30 knop i medelhastighet. Nu har de dock kommit in i ett lättare parti och ligger på ca 17 knop. En stark comeback efter att man tappade rodret för två dagar sedan.

 

Trimaranen befinner sig just nu söder om Madagaskar. De har Godahoppsudenn i sikte, och när de rundar den har de kommit halvvägs. "Vi tror att vi kommer att passera udden den 2 februari runt 20/21 UTC", säger skeppare Giovanni Soldini.

 

Soldini och hans besättning har just seglat ur en kallfront med nordlig vind på 25-30 knop. Nu har de lättare syd- sydostliga vindar men 6:00 UTC den 2 februari förväntas en till kallfront när trimaranen är nära kusten, vilket kan göra att det blir tuff sjö.

 

Godahoppsudden som döptes till Stormudden av Bartolomeo Diaz, den första seglaren att nå den år 1487, lever upp till sitt rykte.

 

FOTO: MASERATI SOLDINI


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x