NÄSTA

MASERATI GÅR SOM TÅGET

Januari 31, 2018 @ 15:39:59   Foto


1 AV 2

Maseratis försprång har ökat (120 utökade sjömil på de 12 senaste timmarna) gentemot Lionel Lemonchois, nuvarande rekordhållare mellan Hong Kong och London. Trimaranen har susat fram det senaste dygnet med över 30 knop i medelhastighet. Nu har de dock kommit in i ett lättare parti och ligger på ca 17 knop. En stark comeback efter att man tappade rodret för två dagar sedan.

 

Trimaranen befinner sig just nu söder om Madagaskar. De har Godahoppsudenn i sikte, och när de rundar den har de kommit halvvägs. "Vi tror att vi kommer att passera udden den 2 februari runt 20/21 UTC", säger skeppare Giovanni Soldini.

 

Soldini och hans besättning har just seglat ur en kallfront med nordlig vind på 25-30 knop. Nu har de lättare syd- sydostliga vindar men 6:00 UTC den 2 februari förväntas en till kallfront när trimaranen är nära kusten, vilket kan göra att det blir tuff sjö.

 

Godahoppsudden som döptes till Stormudden av Bartolomeo Diaz, den första seglaren att nå den år 1487, lever upp till sitt rykte.

 

FOTO: MASERATI SOLDINI


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där ...

Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback...

Båtar & grävmaskiner är ingen bra k...

Hur tänkte dom här? Personerna i klippet försöker lasta en grävmaskin...

Julius Hallström & SAP Extreme Sail...

Det var de trefaldiga vinnarna Alinghi som startade 2018 års säsong bäst ne...

"Det sista vi behöver göra är att s...

Varför säger David Katz så? Är han en miljö-sadist? Nej så ...x