NÄSTA

TRÄFF FÖR JOLLE-ENTUSIASTER

Januari 26, 2018 @ 17:38:50   Foto search magazine


1 AV 1

Vem gillar inte att stå och tjata om segling över något gott att dricka?! Båtmässan och Svenska 505 förbundet bjuder in den som är intresserad av jollesegling till jolleträff den 7 februari! Läs deras inbjudan nedan.

 

Hjärtligt välkommen till en jolleträff på Båtmässan onsdag den 7 feb. mellan 17.00 och 20.00 på andra våningen vid Seglarhänget.

 

Grundtanken är att du här kan träffa gamla och nya jollevänner över något drickbart, tex. ett glas öl eller två. Berätta om dina segeläventyr i somras eller kanske få nya tips av andra seglare.

 

Inbjudna är seglare från ett flertal jolleklasser för vuxna, såsom Snipe, Laser, RS 500, Triss-jolle, OK-jolle, övriga RS-båtar, F18, 505, Moth, 470, mm. och alla som vill börja segla i en jolleklass.

 

Varför är detta evenemang det rätta att besöka? Jo, Mässan har öppnat en ny pub och scen på andra våningen kallad Seglarhänget (vid fönstren mot Liseberg). Vi vet att en del klasser tidigare år har samlat sina seglare kring sina montrar en kväll och snackat segling. Vi tycker detta ger en mycket hög mysfaktor och vi vill göra den ännu högre genom att få med fler aktiva jolleseglare på en sådan träff. Varför inte träffa likasinnade utanför den egna klassen också och lära av varandra. Kanske träffa gamla kompisar i en klass man lämnat för några år sedan. För dig som inte är inne i någon jolleklass ännu, finns nu chansen att ställa frågor om just dina krav och önskemål och kanske hitta en jolle som motsvarar dessa. Ju fler jolleseglare vi är desto roligare är det!

 

I jollemontrarna är alla redo att svara på dina frågor och du kan ta med dig experterna runt ölbordet som stöttning.

 

Scenen är till för den som vill berätta en go’ historia, ett segeläventyr, något som är på ”G”, om vad den egna klassen gör, visa en filmsnutt mm. Inget inlägg får ta mer än max 5 min. Lite som ett ”Speakers Corner”.

 

Avslutningen är bäst!!!! Vi kör Sprint-stafett i modellbåtsbassängen. Lag med deltagare från varje klass samt en (eller flera) lag för övriga sätts samman under kvällen. Det går bra att låna in deltagare från andra klasser om man inte uppnår full besättning. Antal deltagare i varje klass bestäms under kvällen. De radiostyrda båtarna seglas 1 varv per person. Byten av besättning (den om styr) sker flygande. Första lag i mål vinner. Priserna är – ÄRAN.

Hoppas är att vi blir många som syns i jolleminglet!!!!!

 

Varmt välkommen!

Båtmässan och Svenska 505 förbundet

 

PS: Ta med dina barn eller barnbarn. Barn till 16 år går gratis i sällskap med vuxen. DS


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x