NÄSTA

470 i topp i Miami

Januari 25, 2018 @ 10:20:22   Foto Richard Langdon/Sailing Energy


1 AV 1

Andra dagen av världscupseglingarna i Miami blev dagen då de två svenska 470-besättningarna i herrklassen klättrade i totalen. Efter fyra race är Anton Dahlberg/Fredrik Bergström på andra plats och Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar ligger fyra.

 

Precis som på öppningsdagen bjöd Biscayne Bay utanför Miami på lätta vindar. Men det blåste ändå tillräckligt för att ta ikapp några race som inte kunde köras på premiärdagen.

 

470:orna hann med tre race och Anton och Fredrik seglade stabilt med placeringarna 2-5-5 och klättrade därmed från 14:e till andra plats, endast en poäng efter japanerna som leder. Även Carl-Fredrik och Marcus klättrade – från femte till fjärde plats.

 

Finnjollarna hann också med tre race och där fick både Johannes Pettersson och Max Salminen en helt ok start. De ligger nia respektive tio i totalen.

 

- Jag hade bra fart och taktiskt seglade jag bra. Men jag förlorade många poäng vid rundningarna. Nu finns bara en väg att gå, mot toppen, säger Max.

 

I tisdags blev det ingen start för Josefin Olsson i Laser Radial. På onsdagen blev det tre, men inte särskilt lyckat för Josefin som fick serien 37-30-8 och ligger därmed på 23:e plats

 

I damernas 470 tappade Olivia Bergström/Lovisa Karlsson från 14:e till 24:e plats.

 

I 49er hade Carl P Sylvan/Marcus Anjemark en jobbig första dag där de inte fick det att stämma. På onsdagen började de upphämtningen genom att bli sjua i de två första racen. Men en diskvalificering i tredje race förstörde dagen och de är nu på 18:e plats. I samma klass ligger Fritiof Hedström/Otto Hamel 32:a.

 

Läs detaljerade resultat här.

 

Text SSF / Mats Olsson


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x