NÄSTA

Nu får man spendera friskvårdsbidraget på segling!

Januari 16, 2018 @ 11:40:25   Foto Mats Lindfors | Webbkusten


1 AV 1

En dom i Högsta förvaltningsdomstolen gör att skatteverket tvingas göra om reglerna för vilka sporter man får spendera sitt friskvårdsbidrag på. Och det är fantastiska nyheter för alla seglingsentusiaster i Sverige!

 

Tidigare har Skatteverket haft en lång lista på godkända aktiviteter. Den försvinner nu. Det är dock fortfarande upp till arbetsgivaren att bedöma vilka aktiviteter som är lämpliga. Men för skatteverket får man nu ta en seglingskurs för sitt bidrag som får uppgå till 5000 kr per anställd och år.

 

"Det har inte längre någon betydelse hur dyr utrustningen är så länge det handlar om motion, att det är öppet för alla anställda att delta och att kostnaden är av ett mindre värde, säger Pia Blank Thörnroos," jurist vid Skatteverket till På Kryss.

 

"Att gå på en kurs och lära sig segla omfattas inom reglerna för friskvårdsbidraget på max 5000 kronor, men en teorikurs gör det inte. Det ska vara motion."

 

"Att hyra en segelbåt ingår inte. Men att hyra en segelbåt med en instruktör kvalificerar sig som friskvård," säger Pia Blank Thörnroos.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x