NÄSTA

Nu får man spendera friskvårdsbidraget på segling!

Januari 16, 2018 @ 11:40:25   Foto Mats Lindfors | Webbkusten


1 AV 1

En dom i Högsta förvaltningsdomstolen gör att skatteverket tvingas göra om reglerna för vilka sporter man får spendera sitt friskvårdsbidrag på. Och det är fantastiska nyheter för alla seglingsentusiaster i Sverige!

 

Tidigare har Skatteverket haft en lång lista på godkända aktiviteter. Den försvinner nu. Det är dock fortfarande upp till arbetsgivaren att bedöma vilka aktiviteter som är lämpliga. Men för skatteverket får man nu ta en seglingskurs för sitt bidrag som får uppgå till 5000 kr per anställd och år.

 

"Det har inte längre någon betydelse hur dyr utrustningen är så länge det handlar om motion, att det är öppet för alla anställda att delta och att kostnaden är av ett mindre värde, säger Pia Blank Thörnroos," jurist vid Skatteverket till På Kryss.

 

"Att gå på en kurs och lära sig segla omfattas inom reglerna för friskvårdsbidraget på max 5000 kronor, men en teorikurs gör det inte. Det ska vara motion."

 

"Att hyra en segelbåt ingår inte. Men att hyra en segelbåt med en instruktör kvalificerar sig som friskvård," säger Pia Blank Thörnroos.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

VECKANS FEM MEST LÄSTA

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycker...

James Spithill klar för Luna Rossa ...

Jimmy Spithill hävdade i september, efter förlusten mot Team New Zealand, att Ora...

Så här gör du din motorbåt till en ...

Spara bensinpengar, bli mer miljövänlig och slipp motorljudet. Kolla in Omega Sai...

Tuff start på EM för Max Salminen

Nicholas Heiner från Nederländerna vann det enda racet på första dage...

Till salu: Ett stycke rockhistoria ...

Pink Floyds medgrundare Rick Wright ägde Evrika i 25 år. Han nöjesseglade h...x