NÄSTA

Nu får man spendera friskvårdsbidraget på segling!

Januari 16, 2018 @ 11:40:25   Foto Mats Lindfors | Webbkusten


1 AV 1

En dom i Högsta förvaltningsdomstolen gör att skatteverket tvingas göra om reglerna för vilka sporter man får spendera sitt friskvårdsbidrag på. Och det är fantastiska nyheter för alla seglingsentusiaster i Sverige!

 

Tidigare har Skatteverket haft en lång lista på godkända aktiviteter. Den försvinner nu. Det är dock fortfarande upp till arbetsgivaren att bedöma vilka aktiviteter som är lämpliga. Men för skatteverket får man nu ta en seglingskurs för sitt bidrag som får uppgå till 5000 kr per anställd och år.

 

"Det har inte längre någon betydelse hur dyr utrustningen är så länge det handlar om motion, att det är öppet för alla anställda att delta och att kostnaden är av ett mindre värde, säger Pia Blank Thörnroos," jurist vid Skatteverket till På Kryss.

 

"Att gå på en kurs och lära sig segla omfattas inom reglerna för friskvårdsbidraget på max 5000 kronor, men en teorikurs gör det inte. Det ska vara motion."

 

"Att hyra en segelbåt ingår inte. Men att hyra en segelbåt med en instruktör kvalificerar sig som friskvård," säger Pia Blank Thörnroos.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SM i match racing för damer

Dam-match racing går starkare än på länge i Sverige och snart ska Sveriges starkaste lag koras. Läs nedan ett pressmeddelande från AtSea Events och QSS (Quinn...

Veckans regelsituation: Trångt vid ...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...

Veckans 5 mest lästa: Yrvind förkla...

Sveriges populäraste seglare toppar återigen vår lista över före...

Team Pro4u fick en bra start på VM

Igår söndag började VM i havskappsegling i Haag, Holland. Team Pro4u ä...

Nyhet från Dehler - Havskappseglare...

​Med modellerna Sprinta Sport och DB1 har Dehler Yachts en tradition inom entyps offshore-b...x