NÄSTA

"Jag vill ha den mest innovativa båten på havet"

Januari 02, 2018 @ 15:08:40   Foto


1 AV 5

Ofta är teknisk utveckling ett resultat av långsam och försiktig evolution. Men titt som tätt flyttar någon fram gränserna radikalt. Designern Vlad Murnikov fick ett samtal från Australien som kan komma att höja nivån rejält inom cruising katamaraner.

 

”Hej, mitt namn är Adam Kaplan och jag är intresserad av att beställa en snabb cruising katamaran. En segelbåt med en tvist.”

 

”Min bakgrund är i bilracing, flygplan och motorbåtar. Därför har jag inget intresse av segel, skot, fall, trim-tampar och allt annat ”jobbigt” med segling.”

 

”Ja, jag vet att det är seglingens essens och vad de flesta är ute efter. Men vad jag letar efter är en lösning som kan transportera mig så snabbt som möjligt med maximal komfort och minimalt ljud, energikonsumtion och ansträngning."

 

”Jag gillar ert SpeedDream designkoncept och vad jag är ute efter är en SpeedDream version av en cruising katamaran - supermodern, supersnabb och den mest innovativa båten på vattnet! Kan du göra detta?"

 

Resultatet blev mxCat88-Volante:

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Maxi-trimaranen Banque Populaire ka...

Maxi-trimaranen Banque Populaire IX kapsejsade i lördags utanför Marockos kust. Besättningen plockades upp av den Marockanska flottans helikopter och båten bogseras nu ti...

Mälarvarvet blir Jungfrusundsregattan!

Ekerö Båtklubb och Jungfrusunds Skärgårdsstad ingår ett nytt 5-...

Livet som vindsurfinglegend med Rob...

I den senaste upplagan av CNN Mainsail åker Shirley Robertson till Maui, Hawaii för...

Ràn7 är sjösatt!

Förra veckan blev Niklas Zennströms nya Fast40 färdigbyggd efter en lå...

Veckans 5 mest lästa: Största vågen...

Titt som tätt överraskar ni läsare med att visa extra stort intresse fö...x