NÄSTA

TP52 Ichi Ban vinnare av Rolex Sydney Hobart Yacht Race

December 31, 2017 @ 08:02:52   Foto ROLEX SYDNEY HOBART YACHT RACE


1 AV 2

29 december 2017 stod det klart att Matt Allens båt Ichi Ban är den totala vinnaren av Rolex Sydney Hobart Race 2017. I bagaget har han sen tidigare 28 race och man kan säga att erfarenhet lönar sig. 

 

Även fast han blev utnämnd som en av förhandsfavoriterna innan start behövdes ett i princip perfekt race för att klara av att slå alla konkurrenter. För Allen blev det känslosamt när han för första gången fick ta emot priset som både ägare av båt och skeppare. Tidigare, 1983, vann han som gast och enda sen dess har han varit nära att vinna igen men inte lyckats.

 

matt allen


- "Att vinna den här tävlingen är en dröm för oss, säger Allen. Vi byggde ett snabbt TP52-skrov där vi gjorde det starkare så det skulle klara av belastningen av ett sånt här offshore race. Vi tog riggen från vår gamla båt och ändrade på några små detaljer och uppdaterade till den senaste utvecklingen för att få den perfekta båten. Som sen seglades av den bästa besättningen jag någonsin har seglat tillsammans med".

 

KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Minns ni Laura Dekker? Världens yng...

Allting började som en dröm och 2012 var det klart att hon numera är världens yngsta jorden runt seglare solo.    Seglingen tog 518 dagar och...

Kanske 2018 roligaste klipp - Vi är...

Här är klippet man kan se oändligt många gången. Vi vet inte vad...

Fungerar öronproppar mot sjösjuka?

Det finns många olika sätt att förhindra sjösjuka och när den v&a...

HAVSÖRNEN NOMINERAD TILL BÄSTA RENO...

Vinnaren i 1937 års Gotland Runt, Havsörnen, alias Citona, har nominerats till b...

The Golden Globe Race 2018 - Racet...

Golden Globe Race är ett race runt jorden ett varv non-...
x