NÄSTA

TP52 Ichi Ban vinnare av Rolex Sydney Hobart Yacht Race

December 31, 2017 @ 08:02:52   Foto ROLEX SYDNEY HOBART YACHT RACE


1 AV 2

29 december 2017 stod det klart att Matt Allens båt Ichi Ban är den totala vinnaren av Rolex Sydney Hobart Race 2017. I bagaget har han sen tidigare 28 race och man kan säga att erfarenhet lönar sig. 

 

Även fast han blev utnämnd som en av förhandsfavoriterna innan start behövdes ett i princip perfekt race för att klara av att slå alla konkurrenter. För Allen blev det känslosamt när han för första gången fick ta emot priset som både ägare av båt och skeppare. Tidigare, 1983, vann han som gast och enda sen dess har han varit nära att vinna igen men inte lyckats.

 

matt allen


- "Att vinna den här tävlingen är en dröm för oss, säger Allen. Vi byggde ett snabbt TP52-skrov där vi gjorde det starkare så det skulle klara av belastningen av ett sånt här offshore race. Vi tog riggen från vår gamla båt och ändrade på några små detaljer och uppdaterade till den senaste utvecklingen för att få den perfekta båten. Som sen seglades av den bästa besättningen jag någonsin har seglat tillsammans med".

 
KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Tuff start på EM för Max Salminen

Nicholas Heiner från Nederländerna vann det enda racet på första dagen av Finnjolle-EM i Cadiz. Det var tre meter höga vågor och lättvind vilket gjorde d...

Ant Stewart seglade ensam runt jord...

Ant Steward seglade runt jorden i en öppen båt. En 19 fot lång båt s...

Prototyp på en självrätande katamar...

Det australiensiska katamaranvarvet Harryproa har gjort några spektakulära byggen g...

Svenska Seglarförbundet söker proje...

Svenska Seglarförbundet söker dig som brinner för havet, miljön och m&o...x