NÄSTA

Creole - Världens största segelbåt i trä

December 29, 2017 @ 22:55:34   Foto boat international 


1 AV 3

För 90 år sen sjösattes den här skönheten Creole och ägs av Gucci familjen. Trots hennes ålder är hon fortfarande lika fantastisk att segla som första gången säger familjen. 

 

- Det är mycket jobb bakom en båt som Creole. Varje år tar vi upp henne ur vattnet för att underhålla skrovet. Trots att svart målarfärg inte är jättebra för en träbåt fortsätter vi måla henne så. Vi har inom familjen bestämt att hon ska vara sig lik som för 90 år sen, säger Allega Gucci. 

 

croele

 

Creole är utan tvekan den största segelbåten i trä med sina 65.3 meter och hon sjösattes vid namn Vira av Camper och Nicholsons 1927 och ägdes av Alecander Smith Cochran. Han gillade att jobba på deisgnen och kapade masterna lite för att han tyckte de såg för höga ut vilket sen kan ha blivit lite väl mycket. 

 

Efter de såldes hon flera gånger och hade många ägare med passion för segling tills den dagen hon såldes till Danska militären och användes som träningsskepp. När Maurizio Gucci köpte henne var hon i riktigt dåligt skick, nästan ett vrack. Familjen bestämde sig för att göra den numera kallade Creole till den skönhet hon en gång varit. 

 

Allting skulle tillbaka till så likt originalskick som möjligt. Inredningen däremot fanns inte över huvudtaget så den blev ny med inspiration av äldre liknande yachten. 

 

croele

 

- "Målet min pappa hade med Creole var att ge henne en andra chans och se till att hon kom tillbaka till det fina skick hon än gång varit", säger Allega Gucci. 

 

Yachten deltar fortfarande på klassiska regattor och seglas mycket av familjen Gucci. 

 

 

Mer information: Boat International. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x