NÄSTA

Creole - Världens största segelbåt i trä

December 29, 2017 @ 22:55:34   Foto boat international 


1 AV 3

För 90 år sen sjösattes den här skönheten Creole och ägs av Gucci familjen. Trots hennes ålder är hon fortfarande lika fantastisk att segla som första gången säger familjen. 

 

- Det är mycket jobb bakom en båt som Creole. Varje år tar vi upp henne ur vattnet för att underhålla skrovet. Trots att svart målarfärg inte är jättebra för en träbåt fortsätter vi måla henne så. Vi har inom familjen bestämt att hon ska vara sig lik som för 90 år sen, säger Allega Gucci. 

 

croele

 

Creole är utan tvekan den största segelbåten i trä med sina 65.3 meter och hon sjösattes vid namn Vira av Camper och Nicholsons 1927 och ägdes av Alecander Smith Cochran. Han gillade att jobba på deisgnen och kapade masterna lite för att han tyckte de såg för höga ut vilket sen kan ha blivit lite väl mycket. 

 

Efter de såldes hon flera gånger och hade många ägare med passion för segling tills den dagen hon såldes till Danska militären och användes som träningsskepp. När Maurizio Gucci köpte henne var hon i riktigt dåligt skick, nästan ett vrack. Familjen bestämde sig för att göra den numera kallade Creole till den skönhet hon en gång varit. 

 

Allting skulle tillbaka till så likt originalskick som möjligt. Inredningen däremot fanns inte över huvudtaget så den blev ny med inspiration av äldre liknande yachten. 

 

croele

 

- "Målet min pappa hade med Creole var att ge henne en andra chans och se till att hon kom tillbaka till det fina skick hon än gång varit", säger Allega Gucci. 

 

Yachten deltar fortfarande på klassiska regattor och seglas mycket av familjen Gucci. 

 

 

Mer information: Boat International. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x