NÄSTA

Tuff dag för Wild Oats XI

December 28, 2017 @ 10:16:18   Foto rolex sydney hobart


1 AV 3

Det blev som de flesta seglare förväntade sig, men ett tufft beslut för Mark Richards och hans besättning på Wild Oats XI. 

 

 Wild Oats XI gick först i mål i Sydney Hobart men blev senare straffade med en timmes tidstillägg för en styrbord-babord situation mellan andra och tredje märket i början av racet. Juryn tog tre timmar på sig att ta beslutet som fråntog Wild Oats både Line of Honour-trofén och tidsrekordet.

 

Wild Oats firar segern som nu är i Comanches händer.

 

Comanche slutade 26 minuter och 34 sekunder efter Wild Oats, efter att ha blivit omseglade med bara fem sjömil till mål i en av de mest dramatiska avslutningarna i tävlingens historia. Eftersom Wild Oats fick en timmes tillägg betyder det att Jim Cooneys LDV Comanche tog över segern i Line of Honour.

 

Efter att ha gått i mål i Hobart sade Richards att Wild Oats hade gjort ett perfekt lä-slag på Comanche och därför tog de inte straffet direkt.

 

Men TV bilder visar enligt juryn att Comanche skepparen Jimmy Spithill fick undvika kollision redan innan Wild Oats hade slutför sitt slag, och därför var Wild Oats på fel sida lagen. De två båtarna har sedan tidigare en bitter rivalitet och detta kommer inte förbättra relationen mellan de två, nästa års Sydney Hobart kommer nu att bli än mer intressant.

 

 

Omröstningen på vår facebooksida visade att 54 av 77 röstande hade rätt.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen är på uppgång - Just nu tr...

Efter en tuff första dag på Finnjolle-EM för den regerande världsmästaren fick han ett uppsving på dag två. Salminen spikade det andra och sista racet ig...

Marstrandsbarnen lär sig segla på s...

Marstrand är känt för sina stora internationella kappseglingar, men här...

François Gabart – snabbast jorden r...

Första gången jag träffade François Gabart var i december 2013 d&ari...

Testar nytt foilingsystem på G4 - i...

I slutet av februari var det starka vindar och sibirisk kyla över hela Europa. Hundrat...

Filmtips: Uncharted Waters

Häng med det amerikanska seglingslandslaget när de lär sig vad som kräv...x