NÄSTA

Sju barndomsvänner som seglar världen runt - och samlar in pengar till världens hav

December 27, 2017 @ 12:22:05   Foto aloha sailing


1 AV 1

Aloha Sailing består av sju barndomsvänner från Nynäshamn på mellan 23 till 25 år som är ute på deras livs äventyr och seglar runt i världen. Parallelt driver de en YouTube-kanal och dessutom en insamling till WWF Världens Hav. Vi kommer att följa deras resa och ser fram emot fler härliga uppdateringar som lyser upp vintermörkret.

 

Tjenare! här kommer en liten uppdatering om vårt äventyr!

 

Just nu är vi i karibien, närmare bestämst Bequia, resan har såhär långt gått väldigt bra. (det går att se hur vi seglat på våran hemsida, under fliken position) Vi lämnade Las Palmas den 19e november med tävlingen ARC (atlantic rally for crusiers) det tog oss 19 dagar och 20 timmar att ta oss över till Saint Lucia. Första veckan hade vi väldigt dåliga vindar pga ett lågtryck som kom från väst vilket gjorde att vi fick gå väldigt mycket söderut från start.

 

Men när vi väl träffade passaden precis utanför Cap verde gick vi väldigt bra. Höjdpunkten på seglatsen var när vi drog upp en blue marlin på 70kg och 2,25m lång, och även när vi hade en val ca 30 m från båten. Det jobbigaste på överfarten var när vårat spinnaker fall gick av, vilket ledde till att spinnakern föll ner i vattnet och spinnakerbommen slogs runt mot vanten och bommen gick av och seglet var trasor, detta gjorde att vi dom 3 sista dagarna fick segla med endast 1 segel pga vår platta kurs.

 

Nu ligger vi som sagt i Bequia och ska fira Jul här. Vi planerar att gå längre söderut till nyår. Efter nyår går vi norrut mot Jamaica och cuba, det är våra närmsta planer. Vår insamling går framåt, vi har nått första målet på 10000 och vårt nya mål är nu 20000.

 

/ Jonatan Af Castell

 

 

Fler klipp och bilder finns på hemsidan, instagram och youtube.

alohasailing.se

facebook: Alohasailing

Instagram: Alohasailing

Youtube: Aloha Sailing


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Tuff start på EM för Max Salminen

Nicholas Heiner från Nederländerna vann det enda racet på första dagen av Finnjolle-EM i Cadiz. Det var tre meter höga vågor och lättvind vilket gjorde d...

Ant Stewart seglade ensam runt jord...

Ant Steward seglade runt jorden i en öppen båt. En 19 fot lång båt s...

Prototyp på en självrätande katamar...

Det australiensiska katamaranvarvet Harryproa har gjort några spektakulära byggen g...

Svenska Seglarförbundet söker proje...

Svenska Seglarförbundet söker dig som brinner för havet, miljön och m&o...x