NÄSTA

VOR-seglarna hoppas komma fram till Kalle

December 23, 2017 @ 08:17:41   Foto jen edney 


1 AV 1

Dagen före dopparedan är här och rutinerna för idag ser olika ut för alla. Några kanske inte ens firar jul medan andra är i full stress för att hinna. Några som garanterat önskar sig ett julmirakel är Volvo Ocean Race seglarna som längtar efter mållinjen i Melbourne. 

 

Det är en stor spridning på fältet och Mapfre utökar sin ledning, de har nu i skrivande stund (23/12 06:00 UTC) 542 sjömil till målgången. Navigatörerna kollar hela tiden de olika väderrapporterna och ritar nya rutter för att stanna i lågtrycken så länge som möjligt. 

 

Mapfre har nu gippat norrut och alla meter de seglar är direkt påväg till Melbourne och varmare breddgrader. De spanska teamet har haft några riktigt kalla nätter och längtar efter både julen och värmen. 

 

Martin Strömberg och besättningen har haft några tuffa dagar med lite tryck och deras rutt pendlade mellan 4 dagar och 8 dagar... De kommer förhoppningsvis anlända lagom till resterna av julbordet och när resten sitter med pizza. I nuläget har de fått fart på båten och är bara 50 sjömil efter Scallywag, go go go! 

 

 

 

Klippet ovan är från i onsdags och nu ser det minst sagt lite annorlunda ut. 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där ...

Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback...

Båtar & grävmaskiner är ingen bra k...

Hur tänkte dom här? Personerna i klippet försöker lasta en grävmaskin...

Julius Hallström & SAP Extreme Sail...

Det var de trefaldiga vinnarna Alinghi som startade 2018 års säsong bäst ne...

"Det sista vi behöver göra är att s...

Varför säger David Katz så? Är han en miljö-sadist? Nej så ...x