NÄSTA

Team New Zealand har ett angenämt problem

December 21, 2017 @ 14:31:13   Foto Hamish Hooper ETNZ


1 AV 2

Tio utmanare - både konkreta och potentiella - tas på allvar av Emirates Team New Zealand. Men lagets chef Grant Dalton skulle inte bli besviken om inte alla dyker upp.

 

Även om Auckland huserade elva utmanare år 2000 så vet Dalton att det inte finns någon plats för mer än åtta lag denna gång, inklusive försvararen.

 

”Vi kan bara bygga åtta baser, inklusive en till oss själva. Man kan säga att det är ett bra problem att ha om det är fler lag, men jag vet faktiskt inte vart de skulle vara,” säger Dalton till newsroom.nz.

 

Team New Zealand har valt bas nr 8.

 

”Sju utmanare skulle redan där skapa logistikproblem för staden. Inte bara med baser och byggnation av infrastruktur, men även boende. Om det är 100 personer i varje lag, plus familj - det blir 250 personer per lag. Jag tror att om vi får sju utmanare så blir det bra.

 

Det gjordes klart på förra veckans kommunalråds-möte att om America’s Cup skulle attrahera fler än sju utmanare, så måste de senare syndikaten själv hitta platser att ha sina baser på.

 

Anmälan öppnar första januari och stänger sex månader senare. Dalton förväntar sig inte många anmälningar redan nästa månad: ”Vissa lag anmäler sig inte tidigt, för att dom tror att det kan vara till fördel.”

 

Men han förväntar sig anmälningar från New York Yacht Club och Sir Ben Ainslies BAR att bli dom första på utmanarlistan efter Luna Rossa, som redan har anmält sig.

 

”Det är sex till sju lag till som vi tar på allvar. Några är från utanför den normala sfären, ett lag i synnerhet,” sade Dalton utan att nämna namn.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen är på uppgång - Just nu tr...

Efter en tuff första dag på Finnjolle-EM för den regerande världsmästaren fick han ett uppsving på dag två. Salminen spikade det andra och sista racet ig...

Marstrandsbarnen lär sig segla på s...

Marstrand är känt för sina stora internationella kappseglingar, men här...

François Gabart – snabbast jorden r...

Första gången jag träffade François Gabart var i december 2013 d&ari...

Testar nytt foilingsystem på G4 - i...

I slutet av februari var det starka vindar och sibirisk kyla över hela Europa. Hundrat...

Filmtips: Uncharted Waters

Häng med det amerikanska seglingslandslaget när de lär sig vad som kräv...x