NÄSTA

Team New Zealand har ett angenämt problem

December 21, 2017 @ 14:31:13   Foto Hamish Hooper ETNZ


1 AV 2

Tio utmanare - både konkreta och potentiella - tas på allvar av Emirates Team New Zealand. Men lagets chef Grant Dalton skulle inte bli besviken om inte alla dyker upp.

 

Även om Auckland huserade elva utmanare år 2000 så vet Dalton att det inte finns någon plats för mer än åtta lag denna gång, inklusive försvararen.

 

”Vi kan bara bygga åtta baser, inklusive en till oss själva. Man kan säga att det är ett bra problem att ha om det är fler lag, men jag vet faktiskt inte vart de skulle vara,” säger Dalton till newsroom.nz.

 

Team New Zealand har valt bas nr 8.

 

”Sju utmanare skulle redan där skapa logistikproblem för staden. Inte bara med baser och byggnation av infrastruktur, men även boende. Om det är 100 personer i varje lag, plus familj - det blir 250 personer per lag. Jag tror att om vi får sju utmanare så blir det bra.

 

Det gjordes klart på förra veckans kommunalråds-möte att om America’s Cup skulle attrahera fler än sju utmanare, så måste de senare syndikaten själv hitta platser att ha sina baser på.

 

Anmälan öppnar första januari och stänger sex månader senare. Dalton förväntar sig inte många anmälningar redan nästa månad: ”Vissa lag anmäler sig inte tidigt, för att dom tror att det kan vara till fördel.”

 

Men han förväntar sig anmälningar från New York Yacht Club och Sir Ben Ainslies BAR att bli dom första på utmanarlistan efter Luna Rossa, som redan har anmält sig.

 

”Det är sex till sju lag till som vi tar på allvar. Några är från utanför den normala sfären, ett lag i synnerhet,” sade Dalton utan att nämna namn.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Chockerande beslut inför Paralympic...

IPC-kriterierna är de kriterier som måste uppfyllas för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt f...

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck u...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...x