NÄSTA

Den flygande e-jollen: Update

December 19, 2017 @ 09:20:57   Foto Jesper och Simon


1 AV 5

Vi har tidigare skrivit om de två studenterna Simon och Jesper, på Lunds Tekniska Högskola som tillsammans med Essiq bestämt sig för att utveckla ett foiling-kit till e-jollar. Här kommer deras senaste uppdatering och några bilder.

 

- Efter att ha fått ut vinghalvorna ur formarna slipade vi dem för att trimma bort oönskade kanter. Därefter sågade vi ut träribbor och penslade dessa med epoxy för att de ska tåla vattnet bättre. Ribborna limmade vi sedan in i vingarna för att ytterligare förstärka konstruktionen. Vi fyllde även områden som skulle användas som infästning mellan de olika vinghalvorna med epoxispackel. I kritiska områden (områden där extra stora krafter kommer att uppstå) användes en lite annorlunda, starkare, blandning av epoxyspackel. Slutligen fylldes övriga tomrum med skum och vinghalvorna limmades ihop!

 

/ Jesper och Simon

 

Dom hoppas fortfarande att få se båten på havet innan jul. Förhoppningsvis kommer de ut på en första provsegling på onsdag eller torsdag i Limhamn.

 

 

 

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där ...

Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback...

Båtar & grävmaskiner är ingen bra k...

Hur tänkte dom här? Personerna i klippet försöker lasta en grävmaskin...

Julius Hallström & SAP Extreme Sail...

Det var de trefaldiga vinnarna Alinghi som startade 2018 års säsong bäst ne...

"Det sista vi behöver göra är att s...

Varför säger David Katz så? Är han en miljö-sadist? Nej så ...x