NÄSTA

Falskt alarm på Turn the Tide on Plastic

December 14, 2017 @ 10:33:01   Foto jen edney / volvo ocean race


1 AV 2

Från ombord på Turn the Tide on Plastic inatt:

 

Ögonblicket då hela världen stannar och hjärtat är i halsgropen. Alarmet tjuter vid navigationsbordet, med röda bokstäver som säger SART AIS MOB Alarm.


Jag hoppade upp från navigationsbordet och skrek från luckan till bakre båten. Har ni alla ombord, jag har ett MOB Alarm.


Alla gjorde en snabb check och det var ett falskt alarm. Jag stängde av allt oljud och blinkande ljus från navigationsinstrumenten och vi hittade sändaren.


Den låg i en flytväst som någon hade på sig på däck. Med vindbyar på 40 knop mitt i natten var detta inte något jag ville skulle hända ombord.


Nu är det dagsljus och vi har fortfarande vindbyar och stora vågor men det är något med ljuset som gör att det inte känns lika dåligt.


Cheers

Dee och Team TTTOP

 

Dessa uppdateringar kommer direkt från båtarna med jämna mellanrum varje dag. Det brukar vara läsvärt. Du hittar dem här.

 

Det börjar blåsa upp rejält där nere i Södra Ishavet nu. De båtar som har hållt sig söderut har tjänat hittils och det ser ut som det kommer få ett stort tryck snart. Men kanske kan Scallywag och Turn the Tide hitta något längre norrut. Båtarna beräknas gå i mål runt 28e december och nästa etapp startar redan den 2a januari, så det gäller att inte ta för stora risker för då riskerar man att missa starten av nästa etapp. 

 

Tracker.

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x