NÄSTA

Tre race kvar på UVM

December 13, 2017 @ 15:59:28   Foto Jesus Renedo/Sailing Energy


1 AV 1

De sex unga svenskarna på ungdoms-VM i Sanya, Kina kämpar vidare. Onsdagens bäste svenska insatts svarade Klara Utterström för som blev tvåa i sitt första race i Laser Radial dam. Nu återstår två dagar och tre race av UVM.

 

Klara seglade ett väldigt bra race. Hon plockade alla skift och tog båtar hela vägen runt. I andra racet gick det lite motigare, när det blev lite hårdare vind. Klara fick inte riktigt till samma fart och slutade 29:a. Sammanlagt är hon på 15:e plats

 

Bäst av de fyra svenska besättningarna är fortfarande Kasper Nordenram/Linus Berglund i 29er som är på tionde plats, trots att de inte riktigt fick till det på onsdagen. Det var främst på undanvindarna som det inte fungerade för de två och de hade serien 19-9-14 i dagens tre race.

 

I 29er dam började Alice Moss/Julia Henriksson lite trevande men jobbade sig in i seglingen och i sista racet låg de fyra men kapsejsade i ett slag på kryssen och slutade tio. I totalen är de på 13:e plats.

 

I Laser Radial herr seglade Olle Lindbom bra i första racet. Bra start och bra kryss, men han kom kanske lite långt ut på höger. Trots det rundade han som sjua efter första kryssen. Tyvärr var det väldigt många bra bakom och han slutade 18:e i första – men det var ändå ett bra race. I totalen ligger Olle på 21:a plats.

 

Text från Svenska Seglarförbundet / Mats Olsson


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

SM i match racing för damer

Dam-match racing går starkare än på länge i Sverige och snart ska Sveriges starkaste lag koras. Läs nedan ett pressmeddelande från AtSea Events och QSS (Quinn...

Veckans regelsituation: Trångt vid ...

Claes Lundin har sedan tidig ålder seglat allt från Laser, Flying Dutchman till...

Veckans 5 mest lästa: Yrvind förkla...

Sveriges populäraste seglare toppar återigen vår lista över före...

Team Pro4u fick en bra start på VM

Igår söndag började VM i havskappsegling i Haag, Holland. Team Pro4u ä...

Nyhet från Dehler - Havskappseglare...

​Med modellerna Sprinta Sport och DB1 har Dehler Yachts en tradition inom entyps offshore-b...x