NÄSTA

Tre race kvar på UVM

December 13, 2017 @ 15:59:28   Foto Jesus Renedo/Sailing Energy


1 AV 1

De sex unga svenskarna på ungdoms-VM i Sanya, Kina kämpar vidare. Onsdagens bäste svenska insatts svarade Klara Utterström för som blev tvåa i sitt första race i Laser Radial dam. Nu återstår två dagar och tre race av UVM.

 

Klara seglade ett väldigt bra race. Hon plockade alla skift och tog båtar hela vägen runt. I andra racet gick det lite motigare, när det blev lite hårdare vind. Klara fick inte riktigt till samma fart och slutade 29:a. Sammanlagt är hon på 15:e plats

 

Bäst av de fyra svenska besättningarna är fortfarande Kasper Nordenram/Linus Berglund i 29er som är på tionde plats, trots att de inte riktigt fick till det på onsdagen. Det var främst på undanvindarna som det inte fungerade för de två och de hade serien 19-9-14 i dagens tre race.

 

I 29er dam började Alice Moss/Julia Henriksson lite trevande men jobbade sig in i seglingen och i sista racet låg de fyra men kapsejsade i ett slag på kryssen och slutade tio. I totalen är de på 13:e plats.

 

I Laser Radial herr seglade Olle Lindbom bra i första racet. Bra start och bra kryss, men han kom kanske lite långt ut på höger. Trots det rundade han som sjua efter första kryssen. Tyvärr var det väldigt många bra bakom och han slutade 18:e i första – men det var ändå ett bra race. I totalen ligger Olle på 21:a plats.

 

Text från Svenska Seglarförbundet / Mats Olsson


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x