NÄSTA

Två nya landslagsseglare talar ut

December 09, 2017 @ 22:12:47   Foto svensk segling 


1 AV 1

Tidigare i veckan gick Svenska Seglarförbundet ut med ett nytt svenskt landslag där många gamla namn fanns kvar och ännu flera nya. Roligt med fler och yngre seglare, vi har pratat med Hannes Westberg och Albin Boman som båda precis blivit uttagna. 

 

Till Hannes fick man inte ställa frågan "Hur känns det" för den var alldeles för klassisk och tråkigt. Istället frågar vi Hannes varför vill man vara med i landslaget och vilka fördelar har det? 

- Jag skulle säga att motivation är en stor drivkraft. Det ger bekräftelse på att allt hårt jobb lönar sig och utvecklingen sker åt rätt håll. Samtidigt som sammanhanget i en grupp är viktig. Även fast svensk idrott är öppen och vi fått träna med landslagsseglarna tidigare, så är det kul att vara med i något mer seriöst och strukturerat. 


Sen går det inte att sticka under stolen med att det känns skönt att få lite extra stöttning vad det kommer till de ekonomiska och möjligheten till bättre logistik. Förutom allt det här tidigare sagt så som avslutning på frågan tycker jag det ger potentiel utveckling som person och seglare. 

 

 

Var det ett mål ni satte upp tillsammans tidigare i år? Att bli uttagen menar jag... 

Det var ingenting vi räknat med, men under detta året har vi känt att vi har utvecklats mycket och skaffat oss erfarenheter och färdigheter som mäter sig med både hög internationell nivå samt i landslaget så nånstans i bakhuvudet kändes det som om vi borde få en chans. 

 

 

Vidare till dig Albin, vad hade du velat höra från en landslagsseglare när du var yngre? 

Hmm svår fråga, det hade inte behövt vara så stora ord. Bara något tips på ett material och kanske klädesplagg. Eller något i stil med vad man ska äta för att bli stor och stark.

 

Som jag minns det var det mest inspirerande att se tex Rasmus Myrgren på hamnplan i sina blåa landslagskläder och sen se dem segla. 

 

Hela landslaget hittar du på svensksegling.se/swesailingteam 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck utgivet av svenska segel- och motorbåtsklubbar mellan 1843 och 1970. Ja, med på listan fi...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...

Gennakeraction.

Gammal är äldst - Johnie Berntsson ...

Göteborg visade sin bästa sida, med hårda vindar och en och annan regnskur,...x