NÄSTA

Sex Salta Seglare på målrakan in mot Saint Lucia

December 05, 2017 @ 15:33:39   Foto Mikael Ryking / Ryking Ocean Racing


1 AV 1

Här följer en uppdatering från Micke Ryking på Talanta som just nu seglar ARC:en.

 

Med 137 distans kvar till Saint Lucia, 270 kvadratmeter segel och 22 knops vind är det plattan i mattan som gäller för de sex salta seglarna på Talanta. Vi kör slalom mellan squallsen och flygfiskarna flyger i panik när vi dundrar fram i 12 – 20 knop under den stora spinnarn. Rorsman träffas då och då av en flygfisk i huvudet. Flygfisken ser ut som en sill med vingar och även om smällen från en träff av dem är ansenlig, så är den kvarsittande doften av fisk den värsta konsekvensen.

 

Natten har varit intensiv och äntligen har vi fått vind som anstår Talanta. Squallsen (lokala regnmoln med mycket vind och regn) har stått på kö och avlöst varandra för att ge oss en rejäl match. Flertalet av dem har också medfört åska, men lyckligtvis på avstånd. Vissa moln har ställt till det rejält, vi har i princip blivit överkörda och sedan har molnet stannat och hållit oss kvar i timmar. Vinden vrider kraftigt, mer ju kraftigare squall och vi åker med hög fart åt fel håll. Oftast oundvikligt men ibland har vi kunnat rädda VMC (Velocity Made good on Course) genom en gipp. Luften är varm och shorts med bar överkropp överträffar regnkläder även om natten i de värsta regnskurarna.

 

Det ser bra ut i rankingen och vi ser ut att ha en tydlig ledning i Racing Division Grupp A. Leder även Racing Division totalt, men sannolikt kommer ledaren i Grupp B, Scarlet Island Girl, att få tid nog att jobba upp sitt medel och kan komma om oss. Vi ligger omkring 600 sjömil före de flesta andra. Enda båt framför oss är Southern Star, 78-fotaren vi kämpat mot hela racet. Men de har som sagt 11% högre mätetal och måste vara mer än ett och halvt dygn före oss i mål.

 

// Mikael Ryking 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Chockerande beslut inför Paralympic...

IPC-kriterierna är de kriterier som måste uppfyllas för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt f...

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck u...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...x