NÄSTA

Nya Superyachten från Baltic Yachts - Utrustad med Foils

November 30, 2017 @ 12:59:13   Foto baltic yachts


1 AV 3

Detta är Baltic Yachts nya 142 fots konceptbåt och dom utlovar att pressa gränserna inom superyacht-design så mycket det går.

 

 

Det finska båtvarvet beskriver den som en av de mest avancerade superyachts som någonsing byggts. En av de mest karakteristiska detaljerna ombord är ”Dynamic Stability System” (DSS) som är installerat precis under vattenlinjen akter om mittskepps-sektionen. Den 9 meter långa rörliga foilen har visat sig vara väldigt effektiv på mindre båtar men Baltic Yachts kommer att bli det första superyacht-varvet att använda tekniken på en båt av denna storlek.

 

 

 

 

Syftet med foilen, som är utvecklad av Infinity Yachts, är att ge extra stabilitet vid högre farter. Själva båten är designad av Farr Yacht Design tillsammans med Gurit för bekväm cruising i långa sträckor. När foilen skickas ut stabiliserar den inte bara båten utan den öka också farten, av samma principer som på de nya America’s Cup båtarna.

 

 

 

 

Utöver detta banbrytande nya tillägg, så har Baltic 142 även en nya hybridmotor som drivs av både el och diesel. Den ska vara mer effektiv, tystare, mindre och vibrera mindre än konventionella motorer.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Chockerande beslut inför Paralympic...

IPC-kriterierna är de kriterier som måste uppfyllas för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt f...

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck u...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...x