NÄSTA

Alex Thomsons Hugo Boss Till Salu?

November 29, 2017 @ 11:48:09   Foto alex thomson racing


1 AV 2

För bara två år sedan byggdes denna IMOCA till Alex Thomson för att segla Vendee Globe 2016/17. Nu uppger interestingsailboats.blogspot.se att den är till salu. Utgångspris? 3,5 miljoner euro.

 

 

Det finns fortfarande en del osäkerhet i spekulationerna men det låter inte helt osannolikt. IMOCA klassen är kanske den offshore båt som utvecklas snabbast och med all ny vetskap från senaste Vendee Globe och America’s Cup finns det förmodligen massa ny kunskap vad gäller foiling.

 

 

.

 

 

3,5 miljoner euro låter dyrt men med rätt köpare kanske det kan gå. Det kommer vara massa intresserade köpare, inte bara rika miljardärer men också stora sponsorer som vill ha en båt som kan vinna stora regattor med rätt besättning.

 

 

 

 

Alex Thomson har gjort bra reklam för båten, förutom sina virala stunts som ”The Mastwalk” och ”The Keelwalk” slutade han tvåa på Vendée Globe med en trasig foil, före flera hela båtar från samma generation. På senaste Middle Sea Race, för en månad sedan, lyckades Hugo Boss slå alla Volvo Ocean Race båtar och även en Maxi Racer.

 

 

Hugo Boss har sponsrat Alex Thomson i 18 år och har finansierat 6 båtar. Nästa båt kommer alltså bli den sjunde. De två senaste designades av VPLP och Guillaume Verdier. Den sistnämnde jobbar för Team New Zealand och designar även den nya foilande Volvo Ocean Race båten och har nog fullt upp men han hade varit en bra designer för Thomsons nästa båt.

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Göteborg Open sea Race 2018. Foto GOR/Göteborgs Quinnliga Segelsällskap

Lady Godiva Sail Racing Team vinner...

Starten för årets upplaga av Göteborg Open sea Race var planerad i princip när det blåste som mest i fredags. Tävlingsledningen beslutade att skjuta på start...

VM-silver till Max Salminen

Max Salminen vann VM-silver i Finnjolle i danska Århus. Max lyckades inte behål...

KVARTSFINALERNA IGÅNG I LYSEKIL WOM...

Under torsdagen avslutades grundomgången round-robin och kvartsfinalerna drog ig&arin...

Caprice Match Racing Team rapporter...

Kim Kling och hans Caprice Match Racing Team har klättrat på match racing-rankin...

LYSEKIL WOMEN’S MATCH BLIR OFFICIEL...

Internationella Seglarförbundet World Sailing har utsett Lysekil Women’s Match t...x