NÄSTA

What's Up Fareast 28R

November 27, 2017 @ 16:42:57   Foto lasse eklöf


1 AV 2

Vad händer i den unga Fareast 28R klassen? Ordförande Hans Broman levererar en uppdatering.

 

 

Säsongen är slut och vinnare av Alandia Cup 2017 är Swe 117 Drake med Andreas Emmoth som skeppare. Andreas är från början jolleseglare från Strängnäs men bor nu i Tyresö och har tidigare seglat bland annat 11:a, Melges 24 och TP 52:an Blixt. Det har även blivit en hel del dubbelhanded tillsammans med Jonas Svensson som seglar med ombord. Markus Lagerquist, Calle Jr Johansson och Bo Ek ingår också i Drakes vinnarbesättning.

 

 

Efter 46 delseglingar vinner Drake överlägset före Nemo R som kommer 2:a och Penny Racing med Arne Sjöberg som skeppare på en 3:dje plats. 16 Svenska båtar har deltagit i någon av delseglingarna i Alandia Cup.

 

 

Sommaren 2018 kommer vi att segla klassens första Svenska Mästerskap på Gällnan med Finnhamn som bas och Värmdö Jolleseglare som arrangör. Vi börjar på Bullandö onsdag den 8 augusti med sjösättning samt inmätning av segel och båt. På torsdagen blir det ett distansrace upp till Finnhamn och på fredag/lördag blir det bankappsegling på Gällnan som är ett fantastiskt vatten att kappsegla på. Lite trafik och 2 distans i diameter gör att det blir enkelt att få till bra banor i alla vindriktningar. På lördag kväll blir det regattamiddag och vi hoppas att många tar med sig sina familjer till ön där det finns många aktiviteter för alla. På söndag blir det transportdag, avmastning och lyft innan bilresan hem.

 

 

Mer från Svenska Fareast 28R förbundet hittar du på facebooksidan.

 

 

Seglarhälsningar Hans Broman

Ordf Sv Fareast 28R Förbundet.

 

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet för att överleva. Men vår förbränning av fossilt bränsle förstö...

Video: Yrvind förklarar sin situation

Sven Yrvind avbröt förra veckan sin seglats för att bygga en ny båt. Exle...

Svenskar på Turkiets största sommar...

Christian Harding och Eddie Klements är på plats i Istanbul för att segla N...

Till salu: Racingmaskinen "MOMO"

IRC jv72:n "MOMO" är en av de mest framgångsrika racingbåtarna som har byg...

Detta klipp från Volvo Ocean Race f...

Volvo Ocean Race 2017/18 kommer många av oss minnas för evigt. Det innehöll fa...x