NÄSTA

Efter 17 dagar på till havs leder Francois Gabart fortfarande med 1,5 dagar mot Thomas Coville, som än så länge har den snabbaste tiden runt jorden single-handed

November 24, 2017 @ 10:09:45   Foto macif


1 AV 2

MACIF-skepparen hoppas kunna hitta farten igen efter att ha tvingats segla söderut för att komma framför ett lågtryck. Det saktade ner honom en aning och det betyder också att han måste se upp för isberg. Han borde runda Cape Leeuwin (Australiens sydligaste punkt) under dagen (fredag).

 

 

Efter att ha ha seglat in i Indiska Oceanen förra torsdagen var planen att positionera sig bakom lågtrycket men Francois Gabart var tvungen att lägga om sin strategi efter att lågtrycket inte utvecklats som han trott:

 

 

”Det rörde sig inte så snabbt som vi trodde. Det spred ut sig och blockerade vår passage. Därför var vi tvungna att segla söderut för att få tillbaka vinden som nu ökar,” sade skepparen i tisdags morgon till fransk radio.

 

 

 

 

Gabart borde fortfarande behålla sin ledning mot Covilles rekord när han rundar Cape Leeuwin idag. I måndags seglade han ner till en latitud av 54°50, mindre än 1,3 km från Antarktis, där Coville seglade på samma longitud, men 43° syd.

 

 

”Under en tid har det varit ovanligt att ta segla denna rutten, för att vanligtvis tvingar isbergen oss att ta en nordligare rutt.”

 

 

Följ jakten på rekordet här:

 

Karta

 

Facebook

 

Hemsida


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Chockerande beslut inför Paralympic...

IPC-kriterierna är de kriterier som måste uppfyllas för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt f...

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck u...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...x