NÄSTA

Efter 17 dagar på till havs leder Francois Gabart fortfarande med 1,5 dagar mot Thomas Coville, som än så länge har den snabbaste tiden runt jorden single-handed

November 24, 2017 @ 10:09:45   Foto macif


1 AV 2

MACIF-skepparen hoppas kunna hitta farten igen efter att ha tvingats segla söderut för att komma framför ett lågtryck. Det saktade ner honom en aning och det betyder också att han måste se upp för isberg. Han borde runda Cape Leeuwin (Australiens sydligaste punkt) under dagen (fredag).

 

 

Efter att ha ha seglat in i Indiska Oceanen förra torsdagen var planen att positionera sig bakom lågtrycket men Francois Gabart var tvungen att lägga om sin strategi efter att lågtrycket inte utvecklats som han trott:

 

 

”Det rörde sig inte så snabbt som vi trodde. Det spred ut sig och blockerade vår passage. Därför var vi tvungna att segla söderut för att få tillbaka vinden som nu ökar,” sade skepparen i tisdags morgon till fransk radio.

 

 

 

 

Gabart borde fortfarande behålla sin ledning mot Covilles rekord när han rundar Cape Leeuwin idag. I måndags seglade han ner till en latitud av 54°50, mindre än 1,3 km från Antarktis, där Coville seglade på samma longitud, men 43° syd.

 

 

”Under en tid har det varit ovanligt att ta segla denna rutten, för att vanligtvis tvingar isbergen oss att ta en nordligare rutt.”

 

 

Följ jakten på rekordet här:

 

Karta

 

Facebook

 

Hemsida


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x