NÄSTA

Topp 5 bästa kvinnliga seglarna i världen

November 21, 2017 @ 17:47:43   Foto getty


1 AV 5

Att avgöra hur bra en seglare är otroligt svårt när det finns så många olika båttyper. Vi bestämde oss i alla fall för att ge det ett försök! Här är vår lista på de fem bästa kvinnliga seglarna i världen.

 

 

Vi har valt att bara fokusera på bankappseglare, alltså är det inga offshore seglare med på listan. OS väger tyngst och prestationer gjorde på senare tid väger tyngre än gamla meriter. Man kan vrida och vända på den här listan i en evighet men detta är våra val:

 

 

 

5. Annalise Murphy, Irland

 

Tog silver på OS i Rio efter att precis ha missat pallen i London. Hon fick mycket beröm i sitt hemland för bedriften i Rio och fick till och med ett av ASL Airline Irelands flygplan uppkallat efter sig. Och det var med just det planet som hon flög med till Moth-VM i Gardasjön i somras där hon blev 51a och därmed enda kvinna i guldfinal.

 

 

 

4. Jo Aleh / Polly Powrie, Nya Zealand

 

Duon har dominerat 470-klassen de senaste två OS-cyklerna. Dom tog guld i OS 2012 och ett silver 2016 efter en snöplig diskvalifikation som kostade dem guldet. Aleh var med länge i uttagningarna om att få segla på Team Brunel i Volvo Ocean Race men det räckte inte hela vägen.

 

 

 

3. Cecilia Carranza Saroli, Argentina

 

Fick oförtjänt lite beröm när hon tillsammans med rorsman Santiago Lange vann ett otroligt OS-guld i Rio efter att Lange brottats med cancer bara månader innan tävlingen.

 

 

 

2. Martine Grael / Kahena Kunze, Brasilien

 

Duon tog OS-guld på hemmaplan 2016. De har fortsatt på samma form i 49er genom att vinna världscupen 2017 och komma tvåa på VM 2017. Dom blev tilldelade World Female Sailors of the Year 2016. Grael, som för övrigt är Torben Graels dotter, är dessutom ombord på Team AkzoNobel i Volvo Ocean Race just nu.

 

 

 

1. Marit Bouwmeester, Nederländerna

 

Tog OS-guld i Laser radial i Rio de Janeiro och silver i London. Har fortsatt på sin form från Rio och vann VM-guld i samma klass i år och blev dessutom tilldelad World Female Sailor of the Year tidigare denna månad.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Så här kan seglingen se ut 2024

Häromdagen beslutade man vilka klasser som ska seglas på OS 2024 i Paris. Två...

Video: Något vackert för att inspir...

Hur vackra är inte dom här nöjesseglarna? Det handlar om PC55 and PC66 frå...

Video: 8 tips för att segla runt jo...

Segling är det ultimata sättet att resa på. Om man inte har bråttom d&ar...x