NÄSTA

Topp 5 bästa kvinnliga seglarna i världen

November 21, 2017 @ 17:47:43   Foto getty


1 AV 5

Att avgöra hur bra en seglare är otroligt svårt när det finns så många olika båttyper. Vi bestämde oss i alla fall för att ge det ett försök! Här är vår lista på de fem bästa kvinnliga seglarna i världen.

 

 

Vi har valt att bara fokusera på bankappseglare, alltså är det inga offshore seglare med på listan. OS väger tyngst och prestationer gjorde på senare tid väger tyngre än gamla meriter. Man kan vrida och vända på den här listan i en evighet men detta är våra val:

 

 

 

5. Annalise Murphy, Irland

 

Tog silver på OS i Rio efter att precis ha missat pallen i London. Hon fick mycket beröm i sitt hemland för bedriften i Rio och fick till och med ett av ASL Airline Irelands flygplan uppkallat efter sig. Och det var med just det planet som hon flög med till Moth-VM i Gardasjön i somras där hon blev 51a och därmed enda kvinna i guldfinal.

 

 

 

4. Jo Aleh / Polly Powrie, Nya Zealand

 

Duon har dominerat 470-klassen de senaste två OS-cyklerna. Dom tog guld i OS 2012 och ett silver 2016 efter en snöplig diskvalifikation som kostade dem guldet. Aleh var med länge i uttagningarna om att få segla på Team Brunel i Volvo Ocean Race men det räckte inte hela vägen.

 

 

 

3. Cecilia Carranza Saroli, Argentina

 

Fick oförtjänt lite beröm när hon tillsammans med rorsman Santiago Lange vann ett otroligt OS-guld i Rio efter att Lange brottats med cancer bara månader innan tävlingen.

 

 

 

2. Martine Grael / Kahena Kunze, Brasilien

 

Duon tog OS-guld på hemmaplan 2016. De har fortsatt på samma form i 49er genom att vinna världscupen 2017 och komma tvåa på VM 2017. Dom blev tilldelade World Female Sailors of the Year 2016. Grael, som för övrigt är Torben Graels dotter, är dessutom ombord på Team AkzoNobel i Volvo Ocean Race just nu.

 

 

 

1. Marit Bouwmeester, Nederländerna

 

Tog OS-guld i Laser radial i Rio de Janeiro och silver i London. Har fortsatt på sin form från Rio och vann VM-guld i samma klass i år och blev dessutom tilldelad World Female Sailor of the Year tidigare denna månad.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Swim failure - Så Funkar Det (video)

Sjöräddningssällskapet har släppt en serie videor där de förklarar vad som händer med kroppen och vad du ska göra när du faller överbord i ka...

GPS-FÖRBUD – NU ÄR DET SEXTANT SOM ...

Den 1 juli går starten från Sables d'Olonne för...

Kvällstips till seglingsnördar

Det är lördagkväll och TV-tablån är inte magisk... Ta därf&o...

VOR: Det tuffaste leget startar för...

Idag är det dags ännu en gång för Volvo Ocean Race seglarna att sä...

SKRÄCKBLANDAD FÖRTJUSNING I SÖDRA I...

Från Volvo Ocean Race Göteborg: Nu går äventyret vidare från Ka...
x