NÄSTA

Optimist-pappa designar en ny påtagbar för

November 21, 2017 @ 10:25:07   Foto Dane Lojek


1 AV 2

Matthew Mason från Nya Zeeland har uppfunnit en påtagbar för till optimister. Han är en professionell båtbyggare och tanken är att med fören på i kombination med en ny, större rigg, ska optimisten bli en planande tvåmansjolle för mindre barn.

 

 

Den påtagbara fören kallas för O-Pro och kan seglas av två lättare eller ett större barn. Masons son William, 8, frågade sin pappa varför optimister inte hade en spetsig för som alla andra båtar. Då kom nya zeeländaren på denna idé med hjälp av sin tonårsdotter Emma.

 

 

 

 

Efter att ha testat flera varianter för att hålla nere kostnaderna bestämde sig Mason för att lägga till en kolfiber-förlängning på masten så att ett större segel kan användas för att balansera den extra längden som den nya fören ger.

 

 

Fem stycken O-Pro används just nu på Masons sons lokala klubb. Han planerar att lägga ut O-Pro på marknaden för 1100-1200 dollar.

 

 

Båtbyggaren presenterade sin idé på ”World Sailing Conference” i Mexico tidigare denna månad. Han tror att den ”kan fylla några luckor i ungdomssegling.” Han säger att den är perfekt för barn som vill segla tillsammans eller för barn som vill segla själva och väger över 45 kg.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Videointervju med Anton Dahlberg & ...

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har seglat tillsammans sedan 2012. Fredrik kom från ett guld på Junior-VM och Anton hade precis seglat OS med Sebastian Östling. Idag, ...

Vi tar tempen på Team Pro4u inför SM

Team Pro4u laddar för sitt första Marstrand Big Boat Race där de har chans a...

Anton och Fredrik på pallplats

Efter två dagars kappsegling och totalt sex race har Anton Dahlberg och Fredrik Bergs...

Video: Dags att skaffa en A-cat?

Den grekiske A-cat seglaren Trigonis Konstantinos ville tacka alla som önskade honom grat...

Anton Dahlberg & Fredrik Bergström ...

Med två dagar kvar av 470-EM i Burgas vid Svarta Havet leder Anton Dahlberg och Fredr...x