NÄSTA

Optimist-pappa designar en ny påtagbar för

November 21, 2017 @ 10:25:07   Foto Dane Lojek


1 AV 2

Matthew Mason från Nya Zeeland har uppfunnit en påtagbar för till optimister. Han är en professionell båtbyggare och tanken är att med fören på i kombination med en ny, större rigg, ska optimisten bli en planande tvåmansjolle för mindre barn.

 

 

Den påtagbara fören kallas för O-Pro och kan seglas av två lättare eller ett större barn. Masons son William, 8, frågade sin pappa varför optimister inte hade en spetsig för som alla andra båtar. Då kom nya zeeländaren på denna idé med hjälp av sin tonårsdotter Emma.

 

 

 

 

Efter att ha testat flera varianter för att hålla nere kostnaderna bestämde sig Mason för att lägga till en kolfiber-förlängning på masten så att ett större segel kan användas för att balansera den extra längden som den nya fören ger.

 

 

Fem stycken O-Pro används just nu på Masons sons lokala klubb. Han planerar att lägga ut O-Pro på marknaden för 1100-1200 dollar.

 

 

Båtbyggaren presenterade sin idé på ”World Sailing Conference” i Mexico tidigare denna månad. Han tror att den ”kan fylla några luckor i ungdomssegling.” Han säger att den är perfekt för barn som vill segla tillsammans eller för barn som vill segla själva och väger över 45 kg.KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Bästa från GC32 Racing Tour 2017 (v...

GC32 Racing Tour hade ett väldigt lyckat 2017 med hela nio båtar på de fem tävlingar som var. Vann gjorde Realteam i överlägsen stil med skeppare Jér&oc...

"Det är chockerande, fasansfullt" -...

Ellen MacArthur slog 2005 solorekordet runt jorden, ett rekord som höll i tre år...

TBT: Ny typ av tilläggning - Polack...

Även fast seglings sägs vara miljövänligt måste vi använda m...

24 timmars solorekord bekräftat

World Sailing Speed Record Council har

Land Rover BAR anställer foiling gu...

Ben Ainslie fortsätter att skala upp sin satsning på 36e America’s Cup men...
x