NÄSTA

Optimist-pappa designar en ny påtagbar för

November 21, 2017 @ 10:25:07   Foto Dane Lojek


1 AV 2

Matthew Mason från Nya Zeeland har uppfunnit en påtagbar för till optimister. Han är en professionell båtbyggare och tanken är att med fören på i kombination med en ny, större rigg, ska optimisten bli en planande tvåmansjolle för mindre barn.

 

 

Den påtagbara fören kallas för O-Pro och kan seglas av två lättare eller ett större barn. Masons son William, 8, frågade sin pappa varför optimister inte hade en spetsig för som alla andra båtar. Då kom nya zeeländaren på denna idé med hjälp av sin tonårsdotter Emma.

 

 

 

 

Efter att ha testat flera varianter för att hålla nere kostnaderna bestämde sig Mason för att lägga till en kolfiber-förlängning på masten så att ett större segel kan användas för att balansera den extra längden som den nya fören ger.

 

 

Fem stycken O-Pro används just nu på Masons sons lokala klubb. Han planerar att lägga ut O-Pro på marknaden för 1100-1200 dollar.

 

 

Båtbyggaren presenterade sin idé på ”World Sailing Conference” i Mexico tidigare denna månad. Han tror att den ”kan fylla några luckor i ungdomssegling.” Han säger att den är perfekt för barn som vill segla tillsammans eller för barn som vill segla själva och väger över 45 kg.


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Salminen på pallplats i EM!

Max Salminen fortsätter sin klättring i resultatlistan på EM i Finnjolle. Han var 31:a efter första dagen och åtta efter andra. Men efter en stark onsdag, där ...

Seglingens stereotyper

Eftersom att det är torsdag bjuder vi på några så kallade "Throwback...

Båtar & grävmaskiner är ingen bra k...

Hur tänkte dom här? Personerna i klippet försöker lasta en grävmaskin...

Julius Hallström & SAP Extreme Sail...

Det var de trefaldiga vinnarna Alinghi som startade 2018 års säsong bäst ne...

"Det sista vi behöver göra är att s...

Varför säger David Katz så? Är han en miljö-sadist? Nej så ...x