NÄSTA

9 åringens dröm slog in - Nu har hon upptäckt världen i sin segelbåt i 10 år

November 18, 2017 @ 08:34:39   Foto Liz Clark 


1 AV 6

Liz bestämde sig vid 9 års ålder att hon skulle segla när hon blev äldre. Inte bara segla på helgerna utan bo på sin segelbåt och upptäcka världen. Nu har varit bostadslös på fastlandet i 10 år och seglar världen över med sin katt. 

 

 

Målmedvetenheten är imponerande. Vad drömde du om när du växte upp? Superman? Astronaut? Delfinuppfödare? Det finns många olika drömmar som barn och vi kan nästan lova att det inte ens är 50 % som följer upp dem och gör dessa verkliga. 

 

 

Vi har hittat en intervju med Clark och blev genast tagen av hennes livsstil. I dagsläget sitter hon och skriver på en bok om just hennes liv och erfarenheter. Ett bokförlag hörde av sig och ville veta mer om den ensamseglande kvinnan och katten. Hur de klarar av livet ekonomisk och vilka utmaningar som blivit avgörande. 

 

life onboard

 

Hon har seglat i hela sitt liv och familjen hade segling som största passion. Varje helg och lov användes båten och under en period seglade familjen längs Mexicos kust i sex månader i sträck. Det var där Clark insåg att segling skulle bli hennes grej även i äldre dar. På den långa resan upptäckte hon att segling är så mycket mer än bara en tur på helgen, det kan även vara en livstil. 

 

 

Drömmen levde kvar även efter skolan och det blev solklart att hon skulle påbörja sin resa. Däremot har det inte alltid varit klart att hon ska resa ensam. Det började med ett avslut av en ganska dålig relation hon hade med en man och kände direkt att hon inte ville ha ny man ombord på båten. 

 

sailing

 

Den bästa medicinen för att komma över relationen och de som hänt blev att jobba med sig själv. Hon stod inför två val, antingen lämna hjärndemonerna på land och ha de kvar eller segla ensam och bli tvungen att möta de läskiga. Hon säger själv att det var hennes bästa val någonsin att möta dessa rädslor och börja jobba med sig själv. 

 

 

Det var ungefär i samma stund som Clark skulle börja segla iväg som hon träffade sin katt som blev en viktig del i hennes liv. Clark tror inte att resan hade blivit lika bra utan sin katt, både resan i sig själv och runt på havet. Att slippa vara helt ensam och ha någon att luta sig tillbaka på är viktigt. Det spelar ingen roll om det är en hårig liten katt eller en människa. 

 

katt

 

Den frågan Clark får mest på sin hemsida är hur hon klarar allting ekonomiskt och hon berättar att allting började med att hon hade jobbat en del innan avfärden och byggt upp en liten summa som hennes nödfallspengar. Hon har även en stor passion för text och skriva. För att dokumentera sin resa och låta familj, vänner och andra följa henne började hon skriva på en liten hemsida även kallat blogg. 

 

sailing

 

Allt det här var innan bloggning blev ett jobb och sociala medier var stort så det tog lång tid innan det blev en grej hon kunde försörja sig på. Idag har många människor hittat hennes hemsida och företag hör av sig för att göra sammarbeten och på så sätt får hon in pengar att försörja sig på utan att använda upp alla besparingar. 

 

 

Det enda som saknas i hennes liv nu är en fast punkt. Efter 10 år till havs skulle hon vilja ha ett hus någonstans som hon alltid kan återvända till och smidigt kunna duscha och ha som bas. Det är nästa mål på resan. 

 

surf

 

Clarks hemsida heter www.swellvoyage.com och där kan man fortsätta följa hennes fantastiska resa och få se världen ur ett annat perspektiv. 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Chockerande beslut inför Paralympic...

IPC-kriterierna är de kriterier som måste uppfyllas för att få lov att ha med en gren i Paralympics, kriterier som ”World Sailing” verkligen har gjort allt f...

BOK MED 356 SIDOR LISTAR SEGELKLUBB...

Ulf Lycke i Nyköping har under mer än tio år sökt och listat allt tryck u...

Brons för Klara och Rebecca på Värl...

Det blev en bronsmedalj för Klara Wester och Rebecca Netzler när Världscupen...

Silver till Josefin i Japan

Ett stort grattis till Josefin Olsson som tog silver vid världscupen i japanska Enoshi...

Se hur en vindflöjel fungerar (video)

I videon nedan kan ni se Ryan från Sailing Kittiwake berätta hur en vindflöjel...x