NÄSTA

Bermudas ekonomi förväntas blomstra efter America's Cup

November 15, 2017 @ 15:58:44   Foto sander van der borch


1 AV 1

35e America’s Cup kommer att generera 330 miljoner dollar till öns ekonomi, och eventet kostade 13 miljoner dollar mindre än budgeterat, annonserar ACBDA (America’s Cup Bermuda).

 

 

De 330 miljonerna inkluderar 90 miljoner ökad inkomst från turism över de fem kommande åren från all exponering Bermuda fick från att vara värd för tävlingen.

 

 

Sommarens seglingsspektakel förväntades kosta 77 miljoner dollar, men kostade till slut 64 miljoner dollar, enligt oberoende ”Economic & Social Impact Assessment”.

 

 

”Detta betyder 525% avkastning på alla investeringar,” sade ACBDA. ”För varje dollar av de 64 miljoner som spenderades, kommer 5,25 dollar återvända till Bermudas ekonomi.”

 

 

Den 62 sidor långa PwC-rapporten avslöjar att America’s Cup genererade 194 miljoner dollar ökad spendering på ön under 2,5 år från januari 2015, vilket resulterade i en 245 miljoner dollar ökning i BNP.

 

 

Majoriteten av den ökade spenderingen på ön kom från seglingslagen och organisatörer, med deras familjer som spenderade totalt 116 miljoner dollar totalt.

 

 

Av de 194 miljoner som spenderades på ön för tävlingen gick 29% till hotell och restauranger, 14% till fastigheter och hyrda boenden och 13% till byggnadsindustrin.

 

 

ACBDAs ordförande Peter Durhager sade: ”Det odiskutabla positiva ekonomiska resultatet för Bermuda är ett tydligt exempel på öns potential och bevisar att vi kan leverera stora evenemang under budget, i tid, på en världsklassnivå.”

 

 

America’s Cup ledde till en 15% ökning i kommersiella flygplan som landade på ön mellan maj och juni 2017 jämfört med samma perios tidigare år. Även en 7,5% ökning av gäster på hotellen.

 

 

Enligt PwC-rapporten spenderades 29 miljoner dollar på Bermuda av internationella besökare som inte hade varit på ön ifall America’s Cup inte hade ägt rum.

 

 

Ytterligare 14 miljoner dollar spenderades på Bermuda av de 745 superyachtarna och andra besökande båtar bara i maj och juni 2017.

 

 

Bermudas regering mottog dessutom 4 miljoner dollar extra i skatteintäkter.

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

VECKANS FEM MEST LÄSTA

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycker...

James Spithill klar för Luna Rossa ...

Jimmy Spithill hävdade i september, efter förlusten mot Team New Zealand, att Ora...

Så här gör du din motorbåt till en ...

Spara bensinpengar, bli mer miljövänlig och slipp motorljudet. Kolla in Omega Sai...

Tuff start på EM för Max Salminen

Nicholas Heiner från Nederländerna vann det enda racet på första dage...

Till salu: Ett stycke rockhistoria ...

Pink Floyds medgrundare Rick Wright ägde Evrika i 25 år. Han nöjesseglade h...x