NÄSTA

Bermudas ekonomi förväntas blomstra efter America's Cup

November 15, 2017 @ 15:58:44   Foto sander van der borch


1 AV 1

35e America’s Cup kommer att generera 330 miljoner dollar till öns ekonomi, och eventet kostade 13 miljoner dollar mindre än budgeterat, annonserar ACBDA (America’s Cup Bermuda).

 

 

De 330 miljonerna inkluderar 90 miljoner ökad inkomst från turism över de fem kommande åren från all exponering Bermuda fick från att vara värd för tävlingen.

 

 

Sommarens seglingsspektakel förväntades kosta 77 miljoner dollar, men kostade till slut 64 miljoner dollar, enligt oberoende ”Economic & Social Impact Assessment”.

 

 

”Detta betyder 525% avkastning på alla investeringar,” sade ACBDA. ”För varje dollar av de 64 miljoner som spenderades, kommer 5,25 dollar återvända till Bermudas ekonomi.”

 

 

Den 62 sidor långa PwC-rapporten avslöjar att America’s Cup genererade 194 miljoner dollar ökad spendering på ön under 2,5 år från januari 2015, vilket resulterade i en 245 miljoner dollar ökning i BNP.

 

 

Majoriteten av den ökade spenderingen på ön kom från seglingslagen och organisatörer, med deras familjer som spenderade totalt 116 miljoner dollar totalt.

 

 

Av de 194 miljoner som spenderades på ön för tävlingen gick 29% till hotell och restauranger, 14% till fastigheter och hyrda boenden och 13% till byggnadsindustrin.

 

 

ACBDAs ordförande Peter Durhager sade: ”Det odiskutabla positiva ekonomiska resultatet för Bermuda är ett tydligt exempel på öns potential och bevisar att vi kan leverera stora evenemang under budget, i tid, på en världsklassnivå.”

 

 

America’s Cup ledde till en 15% ökning i kommersiella flygplan som landade på ön mellan maj och juni 2017 jämfört med samma perios tidigare år. Även en 7,5% ökning av gäster på hotellen.

 

 

Enligt PwC-rapporten spenderades 29 miljoner dollar på Bermuda av internationella besökare som inte hade varit på ön ifall America’s Cup inte hade ägt rum.

 

 

Ytterligare 14 miljoner dollar spenderades på Bermuda av de 745 superyachtarna och andra besökande båtar bara i maj och juni 2017.

 

 

Bermudas regering mottog dessutom 4 miljoner dollar extra i skatteintäkter.

 

 


KOMMENTERA

Security Image

RELATERADE ARTIKLAR

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

Video: Havets kollaps

Oavsett vad vi tror så är varje människa i världen beroende av havet för att överleva. Men vår förbränning av fossilt bränsle förstö...

Video: Yrvind förklarar sin situation

Sven Yrvind avbröt förra veckan sin seglats för att bygga en ny båt. Exle...

Svenskar på Turkiets största sommar...

Christian Harding och Eddie Klements är på plats i Istanbul för att segla N...

Till salu: Racingmaskinen "MOMO"

IRC jv72:n "MOMO" är en av de mest framgångsrika racingbåtarna som har byg...

Detta klipp från Volvo Ocean Race f...

Volvo Ocean Race 2017/18 kommer många av oss minnas för evigt. Det innehöll fa...x