Starka svenskar i svaga vindar

Jesus Ranedo/Martinez Studio | April 01/2014

Jesus Ranedo plåtar Finnjolle i Palma
Det är ett Palma i lätt bris som bjuder upp till dans för svenskarna på väg mot OS i Rio 2016. Under den första dagen av den näst sista världscupen 2013-2014 är det konservativ racing som gäller för de 1130 seglare från 55 olika länder. Seglingsledningen väntade in stabil vind på ungefär 3 m/s och startade de första racen vid klockan 12.   Sverige har, som tidigare rapporterats, flera svenskar i de ... Läs mer »

  I   Kommentera

Have a Hobie Life

SailingHallofFame | Mars 31/2014

In loving memory Hobie Alter
En surf- och seglingslegend har lämnat oss. Så här skriver Pia L'Obry som driver den svenska Hobieagenturen www.hobieshop.se:   "Hobie Alter, mannen, myten, legenden bakom så många innovativa, revolutionerande vattenfarkoster har gått bort 80 år gammal. R.I.P En man som ständigt tänkte "out of the box" och som dessutom förverkligade sina idéer, till glädje för så många runt om i hela vär... Läs mer »

  I   Kommentera

The future is now - Gör AC72:an förlegad...

project.kiteboat.com | Mars 31/2014

Project kiteboat är futuristisk.
De senaste åren har seglingen tagit nya former i en rasande fart. Vi har sett vingsegel, bärplan och nya format. När man ser de olika uppfinningarna är det lätt att man tänker på Kevin Costners 90-tals dänga 'Waterworld' och hans båt med diverse innovativa tillägg.   Ett företag stationerat i San Fransisco har nu tagit ett steg närmare Waterworld trimmaranen. Företaget består av 6 personer som är specialiste... Läs mer »

  I   Kommentera

Finnjolleseglaren Björn Allansson taggad till t...

Magnus Grävare | Mars 31/2014

Björn och 100-kilos kameraman ombord på Hildur. Foto Magnus Grävare
Här kommer en hälsning från Finnjolleseglaren Björn Allansson. Senare i dag drar världscupen på Mallorca igång.   Idag börjar Världscupen i olympisk segling på Mallorca. Det är den tredje av fyra världscuper under säsongen 2014. Världstrean Björn Allansson som vann den första världscupen i Melbourne och ligger tvåa i den sammanlagda världscupen har varit nere på Mallorca och tr&aum... Läs mer »

  I   Kommentera

Team Bergström Västernäs är laddade inför morgo...

Thomas Rahm | Mars 30/2014

Team Bergström Västernäs. Foto Thomas Rahm
Här kommer en hälsning från en av de svenska 49er-besättningarna som laddar inför morgondagens tävling. Kör hårt och lycka till Team Bergström Västernäs.   På måndag början årets andra världscup för 49erseglarna Victor Bergström och Victor Västernäs. Regattan seglas på Mallorca och går under namnet Princess Sophia Trophy efter den spanska drottningen. Det är rekords... Läs mer »

  I   Kommentera

I morgon drar det igång på allvar

www2.trofeoprincesasofia.org | Mars 29/2014

Foto MartinezStudio/Sofia Mapfre
Trofeo Princesa Sofía är startskottet på årets tävlingssäsong för de olympiska seglarna - och för en del startskottet på resan mot OS i Rio 2016. Närmare 1200 seglare från 60 olika länder har slutit upp för att delta i ISAF Sailing World Cup Mallorca.   Vi ser fram emot att följa svenskarna och på plats har vi:   470 SWE 349 Anton Dahlberg / Fredrik Bergström SWE 350 Carl-Fredrik Fock / Marc... Läs mer »

  I   Kommentera

Är du den perfekta kandidat för Matrisen Sailin...

Matrisen Sailing Team | Mars 26/2014

Är du den perfekta kandidat för Matrisen Sailing Team?
Matrisen Sailing Team söker gast   Är du vår kandidat till VM 2014?   Matrisen Sailing Team är en seriös satsning i Farr 30 som startade säsongen 2012 med målsättningen VM 2014. Satsningen är helhjärtad vad gäller material och besättning. Stämningen i teamet präglas av mycket humor och en ”work ethic” där inget lämnas åt slumpen. Nu söker de sin sjunde besättningsmedlem ... Läs mer »

  I   Kommentera

#1 2014

JANUARY ISSUE OUT NOW!


x