Fastnet 79 – En tragedi och en lärdom

Royal Ocean Racing Club | April 12/2014

The News - Fastnet Horror. Bild  www.rorc.org
FASTNET HORROR, KILLER GALE, CATASTROPHY, CRUEL SEA, the RACE OF DEATH är exempel på några av alla svarta rubriker i brittisk press under och efter ökända Fastnet 1979 där 15 seglare fick sätta livet till. I nästa nummer av Search blickar vi tillbaka på vad det var som hände och vad vi kan lära oss av katastrofer som denna. Vi talar också med tre svenska ögonvittnen som deltog i racet; Roger Nilson, Hasse Bauer och... Läs mer »

  I   Kommentera

Niklas Zennströms 72-fotare på plats i Palma

Jesús Renedo / www.jesusrenedo.com | April 12/2014

Foto Jesús Renedo / www.jesusrenedo.com
I torsdags landade Niklas Zennströms nya racer, en Judel/Vrolijk-designad 72-fotare vid namn RAN, i Palma. Det är några bråda veckor som väntar besättningen och shore-teamet för att få båten klar till säsongsstarten och PalmaVela. Spanska seglingsfotografen Jesús Renedo var på plats och bjuder här på några aptitretare. Båten kommer sjösättas inom 7-10 dagar och vi ser fram emot att se... Läs mer »

  I   Kommentera

Pantaenius Bohusracet – folkfest med prestige

Foto Pantaenius Bohusracet | April 12/2014

Foto Pantaenius Bohusracet
Texten publicerades i Search Magazine #4 2011.   PANTAENIUS BOHUSRACET - FOLKFEST MED PRESTIGE   Trenden är tydlig. Det ligger i tiden att pröva gränser. Och Pantaenius Bohusracet - seglingens Vasalopp på västkusten - är inget undantag. Tävlingen har vuxit från 4 till 160 anmälda båtar på 5 år.   Distanskappseglingen seglas short handed med två man i besättningen och arrangeras av Segelsällsk... Läs mer »

  I   Kommentera

Team Alvimedica sjösätter en dröm med sin nya V...

Volvo Ocean Race | April 11/2014

Foto Volvo Ocean Race
Team Alvimedica sjösatte idag sin nya Volvo Ocean 65:a i Southampton. Samtidigt var det starten på en sex månader lång uttagningsprocess som ska bestämma vilka seglare som blir en del av laget som i oktober ska kappsegla runt jorden i Volvo Ocean Race.   På kajen under sjösättningen stod bland andra tävlingens VD Knut Frostad som har hjälpt de två unga amerikanska seglarna som står bakom Team Alvimedica, Mark Towill och ... Läs mer »

  I   Kommentera

Bra beskrivning av RORC Caribbean 600

Louay Habib RORC | April 11/2014

Louay Habib heli plåtar RORC 600.
Organisationen bakom RORC 600 som utgick från Antigua under förra månaden har samlat bilder, intervjuer och videomaterial från racet. Om man inte vet vad RORC 600 är eller önskar drömma sig dit är videon väldigt beskrivande med alla kändisar, ägare, och brutala båtar på plats. Vissa av bilderna har vi redan visat genom bland annat Pigeon Visions material men helhetsbilden är väl värd att titta på. &nbs... Läs mer »

  I   Kommentera

Årets wipeouts hyllas av Billabong

BillabongXXL | April 10/2014

Årets wipeouts hyllas av Billabong.
Billabong håller en årlig tävling som de kallar wipout och klippet visar Shawn Dollar (Santa Cruz, Kalifornien) och den ökända vågen Mavericks. Shawn är nominerad i kategorin "paddle award nominees". Händelsen filmades av Tony Harrington. För samtliga nomineringar i respektive kategori klickar du dig in på billabongXXL.com.   Fascinerande vågor, hisnande surf.   Läs mer »

  I   Kommentera

"Du står för besättning - vi för båten"

Dynamic Yacht Group AB | April 07/2014

"Du står för besättning - vi för båten"
Dynamic Yacht Group erbjuder en Maxus 22 - ready to race - som passar till en besättning på 3-4 personer. Du har tillgång till båten "gratis" och samlar din besättning för ett race på västkusten. Ditt uppdrag är att dokumenterar erfarenheter och händelser i text och bild (t ex med GoPro). Dynamic Yacht Group har sedan rättigheter att använda materialet i sin marknadsföring.   Intresserad? Kontaktuppgifterna hitta... Läs mer »

  I   2 Kommentarer

#1 2014

JANUARY ISSUE OUT NOW!


x