Ovanlig syn på San Francisco Bay

Det var nog en och annan som fick gnugga ögonen ett par extra gånger när en husbåt modell större korsade San Francisco Bay.

Anledningen till den spektakulära flytten var att ägarna till Redwood City marina, som en gång inhyste över 100 gäster (husbåtar), bett sina kunder flytta för att ge allmänheten tillgång till en statlig vattenväg. Vräkningsprojektet är som du förstår en känslig historia som utmynnade i en långdragen rättslig tvist med start 2015. Det flytande tvåvåningshuset var näst sista gäst att lämna marinan.

Staden Redwood har drivit Docktowns småbåtshamn i decennier innan advokaten Ted Hannig tillsammans med en anonym grupp stämde den 2015. Stämningen hävdade att marinan är statlig egendom som inte planerats för bostäder. Lokalmedia rapporterar att staden till slut betalade 1,5 miljoner dollar till Hannig & Co samt cirka 3 miljoner dollar för att städa upp föroreningar från den marina verksamheten.

Husbåtar är inte helt oproblematiska, samtidigt kan de vara lösningen till ett centralt boende i städer med höga boendekostander. San Fransisco är ökänt för sina dyra fastigheter.

Top