Mest läst i veckan: Svensk segelbåt till botten i Stilla havet

På veckans virallista hamnar de inlägg som lockat flest läsare och det är ingen större överraskning att den tragiska nyheten om att den svenska segelbåten IdaLina förlist i Stilla Havet gick viral. Det skall tilläggas att besättningen är oskadd.

På andra och tredje plats landade Aina Bauzas solorekord över Atlanten respektive More Sailing som anonserade ut sin nya huvudägare. Upp till fjärde plats klättrade Ran Sailing som börja måla skrovet. Sist in på listan snek en annan lista, nämligen den över YouTubes tio mest lukrativa seglingskanaler. No cash, no splash som vi lite krasst brukar konstatera här på redaktionen.

1. Svensk segelbåt förlist i Stilla havet efter roderhaveri

Den 8 april sjönk Arcona 460:an IdaLina i Stilla havet efter roderhaveri. Besättningen räddades inom kort av kompisbåten Pacific Wind och är oskadd.

2. Nytt rekord över Atlanten signerat Aina Bauza

Aina Bauza har skrivit historia genom att sätta nytt solorekord över Atlanten för kvinnor. Aina är 29 år och från Mallorca. Hon seglade sin Mini 650 och överfarten som sträckte 4 800 M tog 30 dagar, 22 timmar och 34 minuter att genomföra.

3. More Sailing får nya huvudägare - ska expandera internationellt

Under rubriken branschnytt lyfter vi affärsrelaterade nyheter och pressmeddelanden som berör båtliv generellt och segling i synnerhet. Den här gången handlar det om seglingsarrangören More Sailing som får nya huvudägare med en internationaliseringsresa i siktet.

4. Skrovet på RAN III får färg

Familjen som består av Malin, Johan och Vera började att bygga sin egen 50-fots segelbåt från grunden i egen lada 2022. Här får vi en uppfattning av hur stor båten är och hur mycket tid, plats och energi det krävs för att kunna fullfölja ett sådant projekt som detta - imponerande.

5. 10 mest lukrativa seglingskanalerna på YouTube

I klippet nedan listar youtubekanalen Money Matters (60 500 prenumeranter, 1 356 videor och 19 016 900 visningar) de 10 mest lukrativa seglingskanalerna på YouTube baserat på prenumeranter. Samtidigt bjuds vi på en snabb och underhållande beskrivning av respektive kanal. Observera att listan är från 2023.

Top