TEAM ANNA MOT LONDON 2012

Mars 02, 2012 @ 22:55:41   Foto Search Magazine


Om drygt ett år, mellan den 29 juli och den 30 augusti, kommer drömmar att gå i uppfyllelse för vissa medan de krossas för andra. För många är det dock en seger att bara ta sig dit – OS i London 2012. Ingen annan idrott i Sverige har så många aktiva i SOK:s topp- och talangprogram som seglingen, med flera medaljhopp som slåss om de få platser som fördelas under det kommande året. Det är därför på sin plats att bekanta oss med de seglare som ger allt för att få chansen att representera Sverige nästa sommar. I en återkommande serie skall vi skaffa oss en inblick i vilka de är som gör stora uppoffringar för att kunna hävda sig i den internationella konkurrensen.

 

Seglar man en av de tio OS-klasserna lever man i fyraårs-cykler. Visst, det finns VM, EM och andra viktiga regattor men alla dessa är bara hållplatser på vägen mot det största en bankappseglare kan vara med om – att en gång få chansen att delta i olympiska spel. Till skillnad från många andra idrotter får en nation endast skicka en deltagare per klass vilket tillsammans med SOK:s och Svenska Seglarförbundets krav gör det extra tufft för just seglarna. I senaste OS tog Sverige totalt fem medaljer varav seglingen med Fredrik Lööf och Anders Ekström tog ett brons. Med Daniel Birgmark på en fjärde plats och Rasmus Myrgren, som fick se sin medalj försvinna i det sista racet, är det inte orimligt att hoppas på en eller flera medaljer även nästa år. En sak är dock säker – värdnationen Storbritannien kommer på hemmaplan att göra allt för att upprepa succén från senaste OS i Peking som gav otroliga sex medaljer varav fyra guld och samtliga seglare bland topp tio.

 

Att OS hamnade i England är nog det bästa som kunde hända seglingen. Segling får ofta stå i skuggan av andra större idrotter och har varit ifrågasatt som OS-gren. Därför kommer OS i London med seglingarna i Weymouth vara en alldeles speciell upplevelse för alla som älskar sporten. Idrottsikoner som Ben Ainslie med fyra OS-medaljer varav tre raka OS-guld kommer på hemmaplan att dra en stor publik till seglingarna som direktsänds och visas på storbildsskärmar. För många seglare är nog just därför OS 2012 extra lockande.

 

I Weymouth kommer det att delas ut medaljer i tio olika klasser och för första gången kommer Match Racing för damer finnas med på OS-programmet. Äntligen har tjejernas matchracing fått sin motsvarighet till Americas Cup vilket har höjt nivån på seglingen avsevärt. Anna Kjellberg och hennes besättning uppmärksammades för första gången på allvar när de 2008 tack vare ett wild card fick delta under seglingarna på Marsstrand och tog en sensationell andraplats. När nu matchracing har blivit olympisk är OS 2012 det självklara målet. I höstas blev teamet antaget till SOK:s topp- och talangprogram vilket såklart betyder mycket för vägen mot ett OS. En härligt positiv Anna tog sig tid att prata med oss om sin och besättningens OS-satsning.

 

Hur gick vägen från Lerums seglargymnasium till en OS-satsning i Matchracing? - Jag seglade E-jolle på gymnasiet men kände, även om jag lärde mig otroligt mycket, att det inte riktigt var min båt. Jag var ganska liten och så fort det blåste hade jag det jättekämpigt att hänga med. Efter gymnasiet behövde göra något annat. Jag var utomlands ett tag och jag gjorde lumpen men efter tre år gick det upp för mig att jag vill segla, jag måste bara hitta min grej. Under gymnasiet hade vi fått testa matchracing några gånger och jag tänkte mer och mer att det nog är min typ av segling. Jag började lite försiktig men ganska snabbt blev det mer och mer och roligare och roligare. Första året på Marstrand 2008 var sen såklart otroligt häftigt. Det var som en barndomsdröm som förverkligades.

 

Hur förändrades matchracingen när det blev klart att det skulle bli en OS-klass? - Det var en ganska tydlig förändring där man kände att alla tvingades ta ställning till om man ville satsa eller inte. Vi började se nya tjejer från bland annat yngling-klassen som började köra matchracing. Det blev otroligt mer seriöst och fler länder började satsa på allvar. Det är helt klart en annan grej att segla en OS-klass jämfört med att segla matchracing innan. Inte minst vad det gäller stödet från förbundet och SOK.

 

Det måste ha varit ett väldigt lyft och en positiv upplevelse för dam-matchracingen. - Absolut. Innan beskedet kom, när jag började, var allting nytt och man tyckte allt var så himla häftig och jag lärde mig nya saker och utvecklades hela tiden så kärleken till sporten fanns redan då. Skillnaden nu är att man kan bedriva det på en professionell nivå och mer eller mindre segla på heltid och den möjligheten fanns inte innan. Det har öppnats en helt ny värld för oss tjejer där även vi kan ha segling som yrke.

 

När Elliott utsågs som matchracing båten tvingades alla besättningar skära ner teamet till bara tre seglare. Var det en svår process? - De flesta teamen består av fyra seglare där en är med och tränar och fungerar som reserv och så har även vi gjort. Madeleine tränar med oss på hemmaplan vilket betyder att hon är på en hög nivå och kan hoppa in om det behövs. Alla ville vara kvar och segla när vi bytte från DS-båtarna vilket var kanon för då kunde vi träna med två båtar. Att det nu är Lotta Harrysson, Malin Källström och jag som satsar fullt ut föll sig naturligt. Det var vi tre som kunde och verkligen ville köra en fullskalig satsning så vi behövde aldrig ta något jobbigt beslut i vårt team.

 

Har ni lagt om träningen i och med den nya mycket mindre och mera fysiska båten Elliott? - Verkligen. Vi har fått väldigt bra hjälp med att lägga upp en träningsplan både från förbundet och SOK. Nu behövs det en helt annan fysik, vi skall till exempel hänga i krängband. Vi jobbar mycket med ben- och bålmuskulaturen för att orka. Det är väldigt många fler gympass nu och med tanke på att vi även behöver gå upp i vikt försöker vi hinna med 4-5 fyspass i veckan utöver våra 4-5 seglingspass.

 

Ni har tränat mycket på hemmaplan. Har det varit viktig för er? - Ja. Vi trivs väldigt bra när vi kan vara hemma och tycker att vi har bra träningsmöjligheter här utanför Göteborg. Vi har dessutom väldigt bra motstånd i och med att Keith Swinton från Perth är här och seglar mot oss. Han är bra rankad bland killarna och har varit vår räddning vad det gäller träningen på hemmaplan. Vi insåg tidigt att vi var tvungna att få hit bra motstånd och denna lösning har blivit fantastisk.

 

Har ni hjälp av en coach på tävlingar och träning? - Vi har det oförskämt bra med riktigt bra tränare. Stefan Rahm, som vi trivs jättebra med och känner en väldig inspiration att få samarbeta med, är vår huvudtränare och han kommer vara med på de viktiga tävlingarna. Vi får även hjälp av bland andra Björne Hansen.

 

Hur ser den närmaste tiden ut för er? - Vi vill såklart väldigt gärna segla för-OS i Weymouth i augusti som alla andra men i matchracingen finns det bara tolv platser och vi måste vara med och kvala en plats till Sverige vilket man gör på årets världscuptävlingar. Det blir först Holland, Kiel och sedan en regatta i Weymouth i juni innan vi vet om vi har fått en plats till tävlingen i augusti.

 

Har ni fått några uttalade krav från förbundet och SOK vad som krävs för att få segla OS 2012? - Det är i princip samma krav som i alla klasser. SOK vill att man presterar åttonde bästa nation på en världscup eller ett VM där samtliga är med. Viktigast för oss är VM i Perth i december där 75% av de tolv nationsplatser till OS tas ut. Om vi dessutom som sämst blir åtta på VM har vi tagit en OS-plats. Vi hade medvetet ett ganska långt vinteruppehåll eftersom säsongen i år är väldigt lång. Vårt mål är att vara med på för-OS och sedan öka fram till VM.

 

Med tanke på bland annat seglingarna i Hyères, vad är det ni framför allt måste träna på för att nå era mål? - Vi måste mer ut i vågorna. Vi kommer att lägga mer träning ute i havet och träna mer på att få fart i båten. Matchracingbiten har vi, vi startar bra och vi vet vad vi skall göra i de olika taktiska situationerna men vi behöver träna mer som i de andra klasserna med fart, vågteknink o s v. Vi har en tydlig plan på vad vi behöver göra vilket känns väldigt skönt. Vi tacka Anna och håller såklart tummarna och önskar all lycka till med satsningen!

 

Text Johann KniggeKOMMENTERA

Viral Loop ReviewPosted April 21, 2016 at 03:18

I really thank the author of this article, the article has great significance for me, it just leads me to do better things for this life. Very meaningful, thank you very much, wish you happy.Viral Loop Review best viral theme tool ViralLoop Review tool Viral Loop Free-Viral Loop Bonus l Home Page
Reply
alikhannPosted April 21, 2016 at 12:48

Cool you write, the information is very good and interesting, I'll give you a link to my site.  afterburn aminos review
Reply
alikhannPosted April 21, 2016 at 16:29

There are several dissertation internet sites on-line because you get evidently reported as part of your web site.  insul-3x review
Reply
alikhannPosted April 22, 2016 at 17:25

I have read a few of the articles on your website now, and I really like your style of blogging. I added it to my favorites blog site list and will be checking back soon. Please check out my site as well and let me know what you think.  abs after 40 reviews
Reply
alikhannPosted April 25, 2016 at 15:04

I have read a few of the articles on your website now, and I really like your style of blogging. I added it to my favorites blog site list and will be checking back soon. Please check out my site as well and let me know what you think.  biotic balance probiotic
Reply
QaziPosted April 27, 2016 at 11:37

I just research a few of the material on your web website now, and I really like your type of composing your blog site. I involved it to my favorite features blog site history and will be confirming returning soon. Please have a look at my web website as well and let me know what you think read review.
Reply
BillPosted April 29, 2016 at 13:29

I think this right. bai hat ru con
Reply
jhonwattsonPosted April 30, 2016 at 12:32

Excellent post.I want to thank you for this informative read, I really appreciate sharing this great post. Keep up your work abs after 40
Reply
jhonwattsonPosted May 07, 2016 at 13:01

Ski boots for ladies function similarly as it will be possible ski boot footwear do. But its composition plus designing methods are usually different. Girls ski boot footwear are marginally leaner around cuff levels, contouring and get thick pillow for improved foothold. best website designers
Reply
jhonwattsonPosted May 21, 2016 at 08:54

We really discover your site with regard to performing checks in addition We really now arrived at really feel therefore asked. We really seemed to be obtainable an activity to attempt your own for the unique creating business in addition Picture avoiding all of them. Perhaps now, with the way of thinking you really talented individuals, I will give it a try. http://www.cragdon.org/vitapulse-review/
Reply
jhonwattsonPosted May 23, 2016 at 12:07

Ones own carry on web log is as an expose’ at as much as possible tailor-made documents and even I noticed the application highly insightful. Satisfy continue authoring, one present a lot of. http://healthyusa.co/vitapulse-review
Reply
salaPosted May 25, 2016 at 01:13

I like your post Avartar Genie Pro Review
Reply
jhonwattsonPosted May 26, 2016 at 11:16

That i regarded away your blog given that Relating to over heard a huge amount of related to an individual's articles or blog posts. auto locksmith
Reply
jhonwattsonPosted May 26, 2016 at 12:27

I just genuinely gain knowledge of yuor web blog for the purpose of working assessments in addition to I just genuinely at present get to look that is why invited. I just genuinely were to choose from a job to try a for a wonderful craft creating business enterprise in addition to Images staying away from these products. It could be at present, with mind-set you probably talented families, Let me test it. Rent boom lift miami
Reply
jhonwattsonPosted May 26, 2016 at 14:12

That i regarded away your blog given that Relating to over heard a huge amount of related to an individual's articles or blog posts. vfx body review
Reply
jhonwattsonPosted May 28, 2016 at 10:51

One of many blogs online, I like reading through your own probably the most a person provide all of us a lot data in a single little item. tradeonix review
Reply
anushaPosted May 28, 2016 at 12:09

Great, This specific net webpage is seriously thrilling and enjoyment to learn. I’m an enormous fan from the subjects mentioned. industryarmymarketing.com
Reply
AlabamaPosted May 28, 2016 at 14:17

Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained! Mount Rinjani Trekking
Reply
AlbertaPosted May 29, 2016 at 07:45

Actually your experimental writing capacities has motivated me to begin my own particular Blogengine blog now. Truly the blogging is spreading its wings quickly. Your compose up is a fine illustration of it. งานเสริมรายได้
Reply
jhonwattsonPosted May 29, 2016 at 09:12

Which may functionality short-term, even so it’s just not a realistic long-term remedy with regards to adult males who would like to be on this 1 one of a kind person they can’t halt thinking of. six pack shortcuts 2 review
Reply
AlabamaPosted May 29, 2016 at 11:03

In this article understand the most important thing, the item will give you a keyword rich link a great useful website page: Microsoft Software
Reply
anushaPosted May 29, 2016 at 12:03

Excellent post, went ahead and bookmarked your site. I can’t wait to read more from you. osmania degree results 2016
Reply
williamaPosted May 30, 2016 at 08:25

The factor that they have a site which ends with.gov or.edu does not help your position at all. If you have a back-link on one of these websites, it will only be nearly as excellent as how much power this website has Hotel Channel Optimization.
Reply
anushaPosted May 31, 2016 at 08:26

Once I thought about things like: why such information is for free here? Because when you write a book then at least on selling a book you get a percentage. Thank you and good luck on informing people more about it! reverbnation promo
Reply
jhonwattsonPosted May 31, 2016 at 09:29

Your blog has grown to become my best one-stop buy for things informative posting. http://www.organicsupplementsreview.com/beverlyhillsmd-crepecorrectingbodycomplex/
Reply
AlbertaPosted May 31, 2016 at 13:26

I must say, I thought this was a pretty interesting read when it comes to this topic. Liked the material. . . . . apostille service texas
Reply
NameBPosted June 02, 2016 at 03:08

Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me. nhac ru ngu
Reply
jhonwattsonPosted June 06, 2016 at 08:11

My partner and i in fact understand your internet site regarding doing tests additionally My partner and i in fact currently arrive at sense consequently invited. My partner and i in fact were accessible a job to try the to your specific making venture additionally Photo steering clear of these. Possibly currently, alongside the attitude you truly blessed folks, I am going to give it a shot. vidatox
Reply
jhonwattsonPosted June 06, 2016 at 10:01

Good write-up i must claim in addition to appreciate it with the facts. Knowledge is really a sticky theme. Even so, is one of many foremost issues your time period. When i get pleasure from ones write-up in addition to count on far more. probiotic america
Reply
jhonwattsonPosted June 06, 2016 at 13:29

Checking any blog may make others just want to come up with a greater number of. I did a fabulous which i was first lovely content by means of. The software most likely conducted for the tier still it’s exceptional. I often dispatch you insurance job finder
Reply
jackmanPosted June 07, 2016 at 12:15

KommenteraChecking any blog may make others just want to come up with a greater number of. I did a fabulous which i was first lovely content by means of. driver toolkit crack
Reply
williamaPosted June 10, 2016 at 02:54

Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here przepis-na-pierogi-z-serem ! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained
Reply
BlackMenPosted June 10, 2016 at 12:31

It is a great website and nice share.life coach atlanta
Reply
jhonwattsonPosted June 14, 2016 at 12:11

Delight maintain this approach awesome succeed and additionally Document wait for a great deal more on your stunning blogs. Click Here
Reply
WilliamaPosted June 16, 2016 at 03:11

Once you have your narrow your search of organizations, contact each organization or demand a contact back so that you have the chance to talk straight to the organization that could be your shift Removal Company Birmingham.
Reply
BlackMenPosted June 16, 2016 at 07:20

I added it to my favorites blog site list and will be checking back soon.cccam server
Reply
salaPosted June 21, 2016 at 09:50

thank for sharing MaticPress
Reply
jhonwattsonPosted June 22, 2016 at 09:38

Which will feature short-term, still it’s not just a effective long-term alternative designed for men of all ages who wish to result in being this particular 1 completely unique lover these consumers can’t finish entertaining the idea of. perfect biotics
Reply
jhonwattsonPosted June 23, 2016 at 11:05

Checking any blog may make others just want to come up with a greater number of. I did a fabulous which i was first lovely content by means of. The software most likely conducted for the tier still it’s exceptional. I often dispatch you Natural Remedies for Diabetes
Reply
jhonwattsonPosted June 23, 2016 at 12:02

One of the many blog sites using the net, I like perusing joining your the foremost; most people make available you and me such a lot of material within smallish section. I'm sure on the lookout for not to mention as there are a spirit for the purpose of helpful penning, I just determined you would purpose everybody in your best suited place. How can you guidance? nonton film gratis
Reply
jhonwattsonPosted June 27, 2016 at 14:09

Browsing an individual's personal blogs produces my family choose to prepare ever more. I did a good that was initially extremely astounded utilizing. It all may not finished towards your point however , it’s notable. Allow me to ship everyone the anchor text so its possible to appraise it all in my situation if you can't thought process. roman blinds
Reply

KOMMENTERA

Security Image

LÄS SENASTE NUMRET

02.2016

DE FEM MEST LÄSTA

Veckans fem mest lästa!

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycke...

Artemis Racing Road to Bermuda SE2/EP4

Ett gott skratt förlänger livet sägs det och i det här avsnittet av Ar...

Om blickar kunde döda eller få gast...

Det finns olika typer av ledarskap ombord på större båtar, vissa är ...

Två norska seglare uttagna till OS!

Våra norska grannar har fått med ytterliggare två seglare till OS i Rio....

VÄRLDENS SNABBASTE CRUISING TRIMARAN!

Att köpa en båt är alltid en avvägning mellan fart och komfort. Ju sn...

x