TEAM ANNA MOT LONDON 2012

Mars 02, 2012 @ 22:55:41   Foto Search Magazine


Om drygt ett år, mellan den 29 juli och den 30 augusti, kommer drömmar att gå i uppfyllelse för vissa medan de krossas för andra. För många är det dock en seger att bara ta sig dit – OS i London 2012. Ingen annan idrott i Sverige har så många aktiva i SOK:s topp- och talangprogram som seglingen, med flera medaljhopp som slåss om de få platser som fördelas under det kommande året. Det är därför på sin plats att bekanta oss med de seglare som ger allt för att få chansen att representera Sverige nästa sommar. I en återkommande serie skall vi skaffa oss en inblick i vilka de är som gör stora uppoffringar för att kunna hävda sig i den internationella konkurrensen.

 

Seglar man en av de tio OS-klasserna lever man i fyraårs-cykler. Visst, det finns VM, EM och andra viktiga regattor men alla dessa är bara hållplatser på vägen mot det största en bankappseglare kan vara med om – att en gång få chansen att delta i olympiska spel. Till skillnad från många andra idrotter får en nation endast skicka en deltagare per klass vilket tillsammans med SOK:s och Svenska Seglarförbundets krav gör det extra tufft för just seglarna. I senaste OS tog Sverige totalt fem medaljer varav seglingen med Fredrik Lööf och Anders Ekström tog ett brons. Med Daniel Birgmark på en fjärde plats och Rasmus Myrgren, som fick se sin medalj försvinna i det sista racet, är det inte orimligt att hoppas på en eller flera medaljer även nästa år. En sak är dock säker – värdnationen Storbritannien kommer på hemmaplan att göra allt för att upprepa succén från senaste OS i Peking som gav otroliga sex medaljer varav fyra guld och samtliga seglare bland topp tio.

 

Att OS hamnade i England är nog det bästa som kunde hända seglingen. Segling får ofta stå i skuggan av andra större idrotter och har varit ifrågasatt som OS-gren. Därför kommer OS i London med seglingarna i Weymouth vara en alldeles speciell upplevelse för alla som älskar sporten. Idrottsikoner som Ben Ainslie med fyra OS-medaljer varav tre raka OS-guld kommer på hemmaplan att dra en stor publik till seglingarna som direktsänds och visas på storbildsskärmar. För många seglare är nog just därför OS 2012 extra lockande.

 

I Weymouth kommer det att delas ut medaljer i tio olika klasser och för första gången kommer Match Racing för damer finnas med på OS-programmet. Äntligen har tjejernas matchracing fått sin motsvarighet till Americas Cup vilket har höjt nivån på seglingen avsevärt. Anna Kjellberg och hennes besättning uppmärksammades för första gången på allvar när de 2008 tack vare ett wild card fick delta under seglingarna på Marsstrand och tog en sensationell andraplats. När nu matchracing har blivit olympisk är OS 2012 det självklara målet. I höstas blev teamet antaget till SOK:s topp- och talangprogram vilket såklart betyder mycket för vägen mot ett OS. En härligt positiv Anna tog sig tid att prata med oss om sin och besättningens OS-satsning.

 

Hur gick vägen från Lerums seglargymnasium till en OS-satsning i Matchracing? - Jag seglade E-jolle på gymnasiet men kände, även om jag lärde mig otroligt mycket, att det inte riktigt var min båt. Jag var ganska liten och så fort det blåste hade jag det jättekämpigt att hänga med. Efter gymnasiet behövde göra något annat. Jag var utomlands ett tag och jag gjorde lumpen men efter tre år gick det upp för mig att jag vill segla, jag måste bara hitta min grej. Under gymnasiet hade vi fått testa matchracing några gånger och jag tänkte mer och mer att det nog är min typ av segling. Jag började lite försiktig men ganska snabbt blev det mer och mer och roligare och roligare. Första året på Marstrand 2008 var sen såklart otroligt häftigt. Det var som en barndomsdröm som förverkligades.

 

Hur förändrades matchracingen när det blev klart att det skulle bli en OS-klass? - Det var en ganska tydlig förändring där man kände att alla tvingades ta ställning till om man ville satsa eller inte. Vi började se nya tjejer från bland annat yngling-klassen som började köra matchracing. Det blev otroligt mer seriöst och fler länder började satsa på allvar. Det är helt klart en annan grej att segla en OS-klass jämfört med att segla matchracing innan. Inte minst vad det gäller stödet från förbundet och SOK.

 

Det måste ha varit ett väldigt lyft och en positiv upplevelse för dam-matchracingen. - Absolut. Innan beskedet kom, när jag började, var allting nytt och man tyckte allt var så himla häftig och jag lärde mig nya saker och utvecklades hela tiden så kärleken till sporten fanns redan då. Skillnaden nu är att man kan bedriva det på en professionell nivå och mer eller mindre segla på heltid och den möjligheten fanns inte innan. Det har öppnats en helt ny värld för oss tjejer där även vi kan ha segling som yrke.

 

När Elliott utsågs som matchracing båten tvingades alla besättningar skära ner teamet till bara tre seglare. Var det en svår process? - De flesta teamen består av fyra seglare där en är med och tränar och fungerar som reserv och så har även vi gjort. Madeleine tränar med oss på hemmaplan vilket betyder att hon är på en hög nivå och kan hoppa in om det behövs. Alla ville vara kvar och segla när vi bytte från DS-båtarna vilket var kanon för då kunde vi träna med två båtar. Att det nu är Lotta Harrysson, Malin Källström och jag som satsar fullt ut föll sig naturligt. Det var vi tre som kunde och verkligen ville köra en fullskalig satsning så vi behövde aldrig ta något jobbigt beslut i vårt team.

 

Har ni lagt om träningen i och med den nya mycket mindre och mera fysiska båten Elliott? - Verkligen. Vi har fått väldigt bra hjälp med att lägga upp en träningsplan både från förbundet och SOK. Nu behövs det en helt annan fysik, vi skall till exempel hänga i krängband. Vi jobbar mycket med ben- och bålmuskulaturen för att orka. Det är väldigt många fler gympass nu och med tanke på att vi även behöver gå upp i vikt försöker vi hinna med 4-5 fyspass i veckan utöver våra 4-5 seglingspass.

 

Ni har tränat mycket på hemmaplan. Har det varit viktig för er? - Ja. Vi trivs väldigt bra när vi kan vara hemma och tycker att vi har bra träningsmöjligheter här utanför Göteborg. Vi har dessutom väldigt bra motstånd i och med att Keith Swinton från Perth är här och seglar mot oss. Han är bra rankad bland killarna och har varit vår räddning vad det gäller träningen på hemmaplan. Vi insåg tidigt att vi var tvungna att få hit bra motstånd och denna lösning har blivit fantastisk.

 

Har ni hjälp av en coach på tävlingar och träning? - Vi har det oförskämt bra med riktigt bra tränare. Stefan Rahm, som vi trivs jättebra med och känner en väldig inspiration att få samarbeta med, är vår huvudtränare och han kommer vara med på de viktiga tävlingarna. Vi får även hjälp av bland andra Björne Hansen.

 

Hur ser den närmaste tiden ut för er? - Vi vill såklart väldigt gärna segla för-OS i Weymouth i augusti som alla andra men i matchracingen finns det bara tolv platser och vi måste vara med och kvala en plats till Sverige vilket man gör på årets världscuptävlingar. Det blir först Holland, Kiel och sedan en regatta i Weymouth i juni innan vi vet om vi har fått en plats till tävlingen i augusti.

 

Har ni fått några uttalade krav från förbundet och SOK vad som krävs för att få segla OS 2012? - Det är i princip samma krav som i alla klasser. SOK vill att man presterar åttonde bästa nation på en världscup eller ett VM där samtliga är med. Viktigast för oss är VM i Perth i december där 75% av de tolv nationsplatser till OS tas ut. Om vi dessutom som sämst blir åtta på VM har vi tagit en OS-plats. Vi hade medvetet ett ganska långt vinteruppehåll eftersom säsongen i år är väldigt lång. Vårt mål är att vara med på för-OS och sedan öka fram till VM.

 

Med tanke på bland annat seglingarna i Hyères, vad är det ni framför allt måste träna på för att nå era mål? - Vi måste mer ut i vågorna. Vi kommer att lägga mer träning ute i havet och träna mer på att få fart i båten. Matchracingbiten har vi, vi startar bra och vi vet vad vi skall göra i de olika taktiska situationerna men vi behöver träna mer som i de andra klasserna med fart, vågteknink o s v. Vi har en tydlig plan på vad vi behöver göra vilket känns väldigt skönt. Vi tacka Anna och håller såklart tummarna och önskar all lycka till med satsningen!

 

Text Johann KniggeKOMMENTERA

adPosted February 08, 2018 at 15:05

I have bookmarked your blog, the articles are way better than other similar blogs.. thanks for a great blog! best computer for music production
Reply
asdPosted February 10, 2018 at 10:30

Thanks for providing recent updates regarding the concern, I look forward to read more. Friv
Reply
DANIPosted February 12, 2018 at 09:28

Very good written article. It will be supportive to anyone who utilizes it, including me. Keep doing what you are doing – can’t wait to read more posts. shopping mall
Reply
adasPosted February 14, 2018 at 09:44

Thank you so much for the post you do. I like your post and all you share with us is up to date and quite informative, i would like to bookmark the page so i can come here again to read you, as you have done a wonderful job. website design
Reply
asddsPosted February 15, 2018 at 07:18

Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging.. business website chicago il
Reply
JAMSPosted February 15, 2018 at 20:34

I read a article under the same title some time ago, but this articles quality is much, much better. How you do this.. Furniture Removalists Melbourne
Reply
asdPosted February 17, 2018 at 13:54

No doubt this is an excellent post I got a lot of knowledge after reading good luck. Theme of blog is excellent there is almost everything to read, Brilliant post. technology updates news
Reply
DANIPosted February 18, 2018 at 07:50

This is really a nice and informative, containing all information and also has a great impact on the new technology. Thanks for sharing it home insurance
Reply
DANIPosted February 18, 2018 at 10:34

Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I'm happy I found this blog. Thank you for sharing with us,I too always learn something new from your post. create mobile app
Reply
DANIPosted February 20, 2018 at 06:14

That is really nice to hear. thank you for the update and good luck. Ruhrgebiet Guide
Reply
namePosted February 23, 2018 at 11:08

Great Article it its really informative and innovative keep us posted with new updates. its was really valuable. thanks a lot. play io games
Reply
HOANPosted February 23, 2018 at 11:09

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post. http://yepi100games.org/
Reply
NUAHPosted February 23, 2018 at 11:10

That is the excellent mindset, nonetheless is just not help to make every sence whatsoever preaching about that mather. Virtually any method many thanks in addition to i had endeavor to promote your own article in to delicius . http://friv4school2017.net/
Reply
NAUWVPosted February 23, 2018 at 11:10

I am happy to find this post very useful for me, as it contains lot of information. I always prefer to read the quality content and this thing I found in you post. Thanks for sharing. http://kizi.land/
Reply
DANIPosted February 24, 2018 at 08:38

I think that thanks for the valuabe information and insights you have so provided here. hvac repair carrollton tx
Reply
DANIPosted March 03, 2018 at 19:36

I really appreciate the kind of topics you post here. Thanks for sharing us a great information that is actually helpful. Good day! Comfort Care Family Dental
Reply
DANIPosted March 04, 2018 at 12:39

Very good points you wrote here..Great stuff...I think you've made some truly interesting points.Keep up the good work. technology news updates
Reply
DANIPosted March 05, 2018 at 06:33

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free. menu items
Reply
FARHANPosted March 05, 2018 at 21:18

If more people that write articles really concerned themselves with writing great content like you. more readers would be interested in their writings. Thank you for caring about your content. ice cream flavors
Reply
DANIPosted March 06, 2018 at 07:17

Your content is nothing short of brilliant in many ways. I think this is engaging and eye-opening material. Thank you so much for caring about your content and your readers. voyance par telephone gratuit
Reply
asdPosted March 06, 2018 at 16:00

I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. I am hoping the same best work from you in the future as well. Thanks... dresses
Reply
DANIPosted March 07, 2018 at 07:48

That appears to be excellent however i am still not too sure that I like it. At any rate will look far more into it and decide personally! jfk car service
Reply
asdPosted March 07, 2018 at 16:45

I am very enjoyed for this blog. Its an informative topic. It help me very much to solve some problems. Its opportunity are so fantastic and working style so speedy. google maps updates
Reply
DANIPosted March 08, 2018 at 06:39

Nice to be visiting your blog again, it has been months for me. Well this article that i've been waited for so long. I need this article to complete my assignment in the college, and it has same topic with your article. Thanks, great share. chiropractic
Reply
asdasdPosted March 08, 2018 at 18:54

Great article with excellent idea!Thank you for such a valuable article. I really appreciate for this great information.. best home blood pressure monitor
Reply
DANIPosted March 10, 2018 at 06:25

Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts. Any way I'll be subscribing to your feed and I hope you post again soon. Big thanks for the useful info. acupuncture ehr
Reply
FARHANPosted March 10, 2018 at 12:40

If more people that write articles really concerned themselves with writing great content like you. more readers would be interested in their writings. Thank you for caring about your content. scatole plexiglass
Reply
ASDADPosted March 11, 2018 at 11:42

Great article with excellent idea!Thank you for such a valuable article. I really appreciate for this great information.. electric razor
Reply
DANIPosted March 12, 2018 at 06:32

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post. latest upcoming gadgets
Reply
gogy 2Posted March 13, 2018 at 10:20

I'm full of the joys of spring when see your new posts. I like them very much. To me, they really help me somtimes. Thanks for sharing your knowledge. I have been waiting for your following articles. gogy2.xyz http://www.friv4school.games
Reply
johnb6174Posted March 14, 2018 at 12:43

I found your this post while searching for information about blog-related research ... It's a good post .. keep posting and updating information. latest technology
Reply
FARHANPosted March 16, 2018 at 16:38

Thank you very much for writing such an interesting article on this topic. This has really made me think and I hope to read more. baby shopping list
Reply
FARHANPosted March 16, 2018 at 18:54

That is really nice to hear. thank you for the update and good luck. One Pacific Residence
Reply
asdasPosted March 17, 2018 at 13:40

Your blog provided us with valuable information to work with. Each & every tips of your post are awesome. Thanks a lot for sharing. Keep blogging.. cebu condos for sale
Reply
DANIPosted March 18, 2018 at 06:27

That is the excellent mindset, nonetheless is just not help to make every sence whatsoever preaching about that mather. Virtually any method many thanks in addition to i had endeavor to promote your own article in to delicius nevertheless it is apparently a dilemma using your information sites can you please recheck the idea. thanks once more. latest tech
Reply
FARHANPosted March 18, 2018 at 15:46

I think this is a really good article. You make this information interesting and engaging. You give readers a lot to think about and I appreciate that kind of writing. Poker Online Terpercaya
Reply
DANIPosted March 20, 2018 at 08:14

I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article. I am hoping the same best work from you in the future as well. Thanks... The Lure Of Life
Reply
DANIPosted March 20, 2018 at 09:28

This content is written very well. Your use of formatting when making your points makes your observations very clear and easy to understand. Thank you. Тренинги в Украине
Reply
asdsdPosted March 21, 2018 at 13:39

Hi there! Nice stuff, do keep me posted when you post again something like this! Ergonomische Tastatur
Reply
asdasdPosted March 21, 2018 at 21:06

Great content material and great layout. Your website deserves all of the positive feedback it’s been getting. theblackwhale.ca
Reply
DANIPosted March 22, 2018 at 11:32

I think this is one of the most significant information for me. And i’m glad reading your article. But should remark on some general things, The web site style is perfect, the articles is really great : D. Good job, cheers Riviera Maya real estate for sale
Reply
FARHANPosted March 23, 2018 at 23:36

Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely return. cat wormer
Reply
FARHANPosted March 24, 2018 at 19:00

I really appreciate the kind of topics you post here. Thanks for sharing us a great information that is actually helpful. Good day! Online Insulation Suppliers
Reply
FARHANPosted March 26, 2018 at 01:33

You’ve got some interesting points in this article. I would have never considered any of these if I didn’t come across this. Thanks!. thai massage in orange county
Reply
DANIPosted March 26, 2018 at 07:43

Thanks for another wonderful post. Where else could anybody get that type of info in such an ideal way of writing? Lifestyle and Health Portal
Reply
DANIPosted April 01, 2018 at 10:39

No doubt this is an excellent post I got a lot of knowledge after reading good luck. Theme of blog is excellent there is almost everything to read, Brilliant post. The Industry of Business
Reply
FARHANPosted April 01, 2018 at 16:12

i am for the first time here. I found this board and I in finding It truly helpful & it helped me out a lot. I hope to present something back and help others such as you helped me. moving companies in south florida
Reply
DANIPosted April 09, 2018 at 09:45

Nice to be visiting your blog once more, it has been months for me. Well this article that ive been waited for therefore long. i want this article to finish my assignment within the faculty, and it has same topic together with your article. Thanks, nice share. online marketing
Reply
DANIPosted April 10, 2018 at 10:23

I read a article under the same title some time ago, but this articles quality is much, much better. How you do this.. acim
Reply
DANIPosted April 15, 2018 at 09:19

I’ve read some good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to create such a great informative website. acim
Reply
DANIPosted April 15, 2018 at 11:13

Great Information sharing .. I am very happy to read this article .. thanks for giving us go through info.Fantastic nice. I appreciate this post. investhz.com
Reply
asdPosted April 16, 2018 at 11:37

Wow i can say that this is another great article as expected of this blog.Bookmarked this site.. Kriscynth Homes for sale
Reply
asdasdPosted April 17, 2018 at 18:17

Wonderful illustrated information. I thank you about that. No doubt it will be very useful for my future projects. Would like to see some other posts on the same subject! ninja logo
Reply
asdasdPosted April 18, 2018 at 11:46

Hi! Thanks for the great information you have provided! You have touched on crucuial points! community
Reply
DANIPosted April 19, 2018 at 09:07

Positive site, where did u come up with the information on this posting?I have read a few of the articles on your website now, and I really like your style. Thanks a million and please keep up the effective work. cat logo
Reply
DANIPosted April 21, 2018 at 10:33

This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work
Reply
DANIPosted April 21, 2018 at 10:34

This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep up the good work living miracles
Reply
DANIPosted April 22, 2018 at 07:48

I just want to let you know that I just check out your site and I find it very interesting and informative.. a course in miracles
Reply
sdasdPosted April 24, 2018 at 15:53

This blog is so nice to me. I will keep on coming here again and again. Visit my link as well.. Internet Marketing
Reply
run 3Posted April 25, 2018 at 18:12

Run 3 like its previous games have you running in space. It’s not just making you run out of boredom but making you run to have fun. Run and jump in the different levels of obstacles in the game.
Reply
DANIPosted April 29, 2018 at 07:57

Great article with excellent idea!Thank you for such a valuable article. I really appreciate for this great information.. warehouse for sale
Reply
DANIPosted April 29, 2018 at 14:13

Good post but I was wondering if you could write a litter more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit further. Appreciate it! Jogo de carro
Reply
asdsPosted May 03, 2018 at 10:33

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It is the old what goes around comes around routine. Odessa Tıp
Reply
DANIPosted May 03, 2018 at 11:31

Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place.. Harkov Karazin
Reply
olymptradePosted May 07, 2018 at 09:57

Very useful post. This is my first time i visit here. I found so many interesting stuff in your blog especially its discussion. Really its great article. Keep it up.  olymptrade
Reply
asdPosted May 07, 2018 at 14:26

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It is the old what goes around comes around routine. small business ideas
Reply
asasasPosted May 08, 2018 at 19:51

Thank you for taking the time to publish this information very useful! siti lecce
Reply
karambaPosted May 12, 2018 at 10:23

Losing weight or weight reduction is a hot topic nowadays. I am sure that these tips provided will great help for people looking to reduce weight especially persons like me. karamba
Reply
asdsadPosted May 12, 2018 at 15:04

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. SEO Company
Reply
karambaPosted May 12, 2018 at 19:07

Mmm.. good to be here in your article or post, whatever, I think I should also work hard for my own website like I see some good and updated working in your site. karamba
Reply
asdPosted May 13, 2018 at 16:34

I admit, I have not been on this web page in a long time... however it was another joy to see It is such an important topic and ignored by so many, even professionals. professionals. I thank you to help making people more aware of possible issues. seo
Reply
asdPosted May 14, 2018 at 16:27

This blog is so nice to me. I will keep on coming here again and again. Visit my link as well.. ranches for sale in Montana
Reply
bitcoin collectorPosted May 14, 2018 at 18:18

to collect bit coin is very easy bitcoin guide 2018
Reply
Ruben WilsonPosted May 15, 2018 at 12:47

Amazing post and very informative article I like it, Mens Leather Jacket
Reply
Helen JackPosted May 15, 2018 at 12:49

This is the really great post, I am interested in reading this article I like it, Star Lord Vol 2 Jacket
Reply
asdadPosted May 15, 2018 at 13:48

This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing websites that understand the value of providing a quality resource for free. It is the old what goes around comes around routine. estate liquidation
Reply
asassPosted May 15, 2018 at 21:06

I can see that you are an expert at your field! I am launching a website soon, and your information will be very useful for me.. Thanks for all your help and wishing you all the success in your business. rent a water slide in Cincinnati
Reply
FARHANPosted May 16, 2018 at 15:18

Thanks for the blog post buddy! Keep them coming... calcoli percentuali
Reply
FARHANPosted May 17, 2018 at 13:36

Thanks for your post. I’ve been thinking about writing a very comparable post over the last couple of weeks. I’ll probably keep it short and sweet and link to this instead if thats cool. Thanks. sport cards
Reply
permanent eyebrowsPosted May 19, 2018 at 09:23

Your ability to write about this kind of info is just the thing we all desire. Simply by discussing your knowledge you support people thru discussing your own personal observations. And I’ll let you know right now your writing served me personally. permanent eyebrows
Reply
best permanent makeupPosted May 19, 2018 at 09:24

I?m no longer positive where you’re getting your information, however great topic. I must spend a while learning much more or working out more. Thanks for great info I used to be on the lookout for this information for my mission. best permanent makeup
Reply
forskolin supplementPosted May 19, 2018 at 14:17

Can I merely say exactly what a relief to seek out somebody who actually knows what theyre discussing on-line. You definitely realize how to bring a difficulty to light and earn it critical. More people have to read this and see why side with the story. I cant believe youre no more well-liked simply because you absolutely have the gift. forskolin supplement
Reply
internet marketing companyPosted May 19, 2018 at 14:18

Hello! I simply would choose to offer a huge thumbs up for your great information you could have here for this post. I will be coming back to your website for much more soon. internet marketing company
Reply
asdPosted May 20, 2018 at 10:33

I am very happy to discover your post as it will become on top in my collection of favorite blogs to visit. web design for dummies
Reply
FARHANPosted May 20, 2018 at 12:00

That is really nice to hear. thank you for the update and good luck. Bathroom Remodeling Contractors Near Yardley, PA
Reply

KOMMENTERA

Security Image

LÄS SENASTE NUMRET

05-2017

DE FEM MEST LÄSTA

HUNDRAÅRINGARNAS VÄRLDSREKORDFÖRSÖK...

Arrangörerna av Hundraåringarnas Regatta i Mariefred har just fått ett bidrag till att spela in en professionell video som har till syfte att lyfta fram klassikerna som helhe...

Team Annas glädje över beskedet om ...

Tidigare i veckan blev det klart att det kommer vara två klasser på Match Cup S...

10 saker du inte visste om ubåtar

Lite off topic från seglingen såklart. Men ubåtar är någonting...

Ett till amerikanskt America's Cup ...

Mike Buckley började planera för en amerikansk America’s Cup-utmaning f&oum...

Volvo Ocean Race-vinnare kommer til...

Den före detta Volvo Ocean Race vinnaren illbruck kommer att ansluta med de andra VO60...x