Skiffarna träffas och tävlar på GKSS

Idag börjar Skiff-regattan på GKSS och det är en viktig tävling för de ollika klasserna Moth jolle, 49er och 29er. 

29er klassen har sitt sista ISAF VM kval och efter den stilla helgen i Kullavik för två veckor sen är det mycket som står på spel de kommande två dagarna. I Kullavik blev det bara två race och de räknas i den totala serien som ska avgöra vilken tjej- och kill-besättning som ska representera Sverige på de ärofyllda ISAF VM senare i år. Totalt är det 30 besättningar anmälda. 

49er seglar sitt SM i helgen och det är precis på gränsen att tävlingen ska få SM titel vilket ska avgöra vem som är bäst i Sverige och få segla Mästarnas Mästare om två helger. Förutom de svenska 49er killarna är det en dansk och en finsk besättning som hittat till Göteborg och ska delta vilket är super roligt!

Moth jollen kommer också finnas på tävlingsbanan och det kan vara den svenska regattan med flest deltagare, i skrivande stund förväntas fyra båtar komma vilket är en stor förbättring sen tidigare år. 

Vi kommer också se två stycken 49er FX bland 49er killarna men däremot kommer de inte ha SM status på grund av för få deltagare. 

Tävlingarna hålls direkt utanför GKSS i Långedrag och har du vägarna förbi tror vi garanterat seglarna hade uppskattat lite hejarop! 

Top