Sverige delad 4:a på Optimist lag-VM

Vårt kära VM lag i Optimist gör fantastiska prestationer i Thailand på Optimist VM. Nu senast var det lag-VM och de svenska laget slutade på en delad fjärdeplats. 

Det var seglingen mot Malaysia som avgjorde och det var allt annat än enkel segling. Det blåste mycket och var stora dyningar som bröt in över stranden.  Tidigare seglingar var tighta men de svenska laget lyckades dra de längsta stråt och visa sig starka. Mot Malaysia tog de tyvärr stopp vilket gav dem en delad fjärdeplats och bästa europeiska laget vilket de ska vara otroligt stolta över. 

Så här skrevs de på Optimist-teamets hemsida innan starten: 


"Sverige har en lång tradition i lagsegling inom Optimist och faktiskt det landet som har flest VM titlar historiskt. Men det är en annan match att lyckas med lagseglingsmedaljer idag än var det var på 60, 70 och 80-talet. Men vi är rankade 7:a i världen med vårt lag i år."

De tackar även resten av alla svenska Optimist-seglare för hjälpen:

"Av alla 62 nationer som är här bevisar vi att svensk juniorsegling håller hög klass. Man når inte dessa framgångar utan den totala bredden av alla juniorseglare i vårt avlånga land. Så ett stort tack till alla er barn och juniorer med tillhörande föräldrar och alla andra supportrar för att ni hjälpt Sverige för framtida segrar."

Teamets hemsida heter www.optiworldssweden.weebly.com och de är en perfekt sida för mer information och bloggen uppdateras flitigt. 

Top