Artemis Youth Racing tränar hårt bredvid de stora teamet

Nu är det mindre än 10 dagar kvar tills vi får heja ordentligt på våra unga seglare som befinner sig på Bermuda, nämligen Artemis Youth Racing.

Den första officiella träningsperioden är över och det har varit en fullmatad vecka med träning för alla youth teamen, dock uppdelat på två perioder med två grupper så nu börjar de för grupp två. I den första gruppen såg vi våra unga svenska seglare som i nuläget precis avslutat hårdträning på samma vatten som alla seniorer. Känslan är nog obeskrivlig för de unga seglare som får vara så nära sina idoler och sin högsta dröm, bättre än så blir det inte.

Gustav Pettersson ombord på Artemis Youth Racing säger så här till America's Cup (fritt översatt):

Bermuda är en fantastisk seglingsarena. Vädret och vattnet är helt magiskt. AC45F är verkligen en rolig båt att segla och träningen har varit väldigt bra än så länge. Självklart är det mycket kvar att lära men vi känner att vi är på en väldigt bra nivå när vi seglar som bäst. Nu gäller det bara att bibehålla det och fortsätta sträva efter mer utveckling på varje träningspass. Vi är självklart sjukt taggade. 

Lite extra roligt är när vi pratar med våra konkurrenter på plats och de hälsar att de försökt slå de svenska juniorerna men att de seglar väldigt bra så det är tufft. Bra resultat efter mycket träning. Fortsätt så gubbar! 



Top