Platoon leder TP52 VM - Ombord finns Johan Barne

Just nu är TP52 VM i full gång och det är ingen mindre än Platoon som leder inför den nästsista dagen och ombord ser vi vår kollega Johan Barne. 

Det har några strålande dagar i Scarlino. Platoon har lyckats segla stabilt och har under veckan varit de team som oftare tagit båtar istället för tappat, vilket helt klart är ett vinnande koncept. Halva regattan har nu seglats och det kvarstår 5 race. Vi har fått en rapport från Johan Barne hur läget ser ut ombord. 

"Hej!

Vi är naturligtvis nöjda med vår segling så här långt. Vi har startat ganska konservativt; Även om vi inte lett i början av något race så har vi alltid varit med. Dessutom tycker jag att vi seglat på det vi har där vi är och inte jagat några regnbågar ute på kanterna vilket funkat bra.

Samarbetet i afterguarden fungerar också bättre och bättre i takt med att vi nu seglat några regattor ihop. Både John Kostecki och Jordi Calafat är ju starka taktiskt så jag har tonat ner de delarna och koncentrerar mig mer på rätt info vid rätt tillfälle.

platoon

Slutligen har ju samarbetet med Quantum nu börjat betala sig ordentligt. Det är otroligt inspirerande att ha dem som sparringpartner och både analysera och diskutera all information som vi får från våra coacher.

Det är fortfarande många race kvar och vi har ju bara passerat halva regattan. Som alltid kan allting hända men naturligtvis är det bättre med ett utgångsläge där vi leder än något annat alternativ.

I morgon fredag kommer det bli hårdare vindar. Det blir nog kul. Ut och ge järnet bara!

Hälsningar Johan"

Stort lycka till och vi hejar på från Sverige. Poängen är tight och det kommer bli 5 spännande race de här två kommande dagarna. Mer information www.52superseries.com.

Resultat: 

resultat

Top