Amerikas största kölbåtstävling börjar idag

Den största kölbåtstävlingen i Amerika startar idag med över 2 000 människor i olika klasser som ska njuta av seglingen på vackra Charleston. 

Det är en otroligt stor regatta med många olika båttyper, så som 1D35, Beneteau i olika storlekar, Fareast 28R och många olika J-båtar.. Vi spanande in startlistan och blev förvånad över antalet båtar och dess storlek, allt från 25 m till 55 meters båtar finns nu samlat. Det ska bli spännande att se en wrapup från regattan senare i veckan. 

I Charleston finns det också ett spännande Universitet som driver en seglingslinje där många av seglarna deltog på OS i Rio. Höjdpunkten för många elever på programmet är att få vara med i besättningen under den här regattan. Det är många som samlas och gör det vi så mycket tycker om, segla vilket blir en otroligt bra drivkraft när de tränar själva. 

Vi ser två klipp nedanför. Det första är filmat av Alan Block som finns på plats som reporter och mitt i hans visning av hamnen kommer det delfiner simmandes. I klipp nummer två finns mer information kring Seglingsprogrammet på universitetet. 

.


Mer information finns på deras Facebooksida Charleston Race Week.

Top