VECKANS 5 MEST LÄSTA: Ny typ av tilläggning: Polack style

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycker är intressant men ibland blir vi överraskade.


1. Ny typ av tilläggning: Polack style

Även fast seglings sägs vara miljövänligt måste vi använda motor nån gång under resan. Det blir nästan säkrast för alla att slippa slå och gippa inne i hamnen. Polackerna gör däremot nånting vi inte sett på några år, backar in i hamnen med seglet.

2. Norge bygger världens första tunnel för skepp

Lastfartygsvägen längs Norges kust är farlig och det är många olika parametrar som utsätter både fartygen och de som arbetar ombord för fara. Norge ska nu därför bygga den första tunneln i världen för kryssningfartyg.

3. De perfekta spinnaker-droppet om och om igen

Det finns nästan inget som värmer mer i kroppen än en perfekt nedtagning av spinnakern eller gennakern. Vi vill att den ska komma ner perfekt för att sen komma upp lika perfekt igen.

4. Fitnessexpert vs. America's Cup-seglare vem klarar sig längst? (video)

Som ung jolleseglare kunde många ifrågasätta om seglingen verkligen är utmanande, jobbigt och faktiskt en sport man behövde styrketräna för.

5. HÄR ÄR DONGFENGS KVINNLIGA SEGLARE (video)

I och med de nya reglerna som satts för årets Volvo Ocean Race är det fördelaktigt för en besättning att välja mixteam, då man tillåts ha fler seglare ombord och alltså fler händer på däck. Först ut att meddela vilka kvinnor man valt in är Dongfeng.

Top