boot 2017 - den tyska mässan inviger säsongen

Båtmässan i Tyskland är ofta det stora eventet som vittnar om att en ny säsong är på ingång.

Mässan, boot 2017, är nu i full gång, och för den seglingsentusiastiske finns det som vanligt mycket att se. På bara seglingssektionen är det i år 360 utsällare på plats, och man kan hitta allt från katamaraner, yachts och jollar. 

- Vi har allt man kan önska i vår seglingshall. Ett stort utbud av båtar kommer visas upp och vi kommer till och med sätta rekord i tillväxt på multiskrovs och dagsbåtarnas avdelningar, säger  Petros Michelidakis chef över boot-mässan. Som passionerad seglare ser jag framemot den pigga och spännande atmosfären och seglarandan i hallarna.

boot fokuserar i år mycket på de unga, potentiella seglarna. Man har bland annat stora pooler med prova-på-segling, och mässan har även valt att sponsra Düsseldorfseglaren Constanze Stolz som siktar på OS i Tokyo 2020 i 470. Prova-på-seglingarna arrangeras av regattaarrangörerna i Kiel och Travemünde för att locka barn och unga till seglarskolor, och de brukar lyckas rätt bra då de varje år har hundratals seglande barn under veckan. 

Ska du ner på mässan under veckan? Här är en lista på olika prova-på-aktiviteter:

- Diving in the diving tower.

- Sailing on the large pool.

- Wake-boarding on water with a surface area of 1,000 sqm.

- Testing the latest equipment.

På mässans hemsida hittar du även allt du behöver veta som besökare, www.boat-duesseldorf.com

Top