VECKANS 5 MEST LÄSTA: Knopar i topp!

Det är alltid intressant att summera föregående vecka utefter vad som var mest läst på hemsidan. Av erfarenhet vet vi på redaktionen vad ni läsare tycker är intressant men ibland blir vi överraskade.

Det är en stor bredd på veckans mest lästa artiklar, allt från knopar till sjösjuka och svar på tal.


1. Kan du dina knopar (video)?

Kan du dina knopar? Det kommer du ha glädje av i Veckans Quiz där du har chansen att vinna ett Challenge Race seglarställ från Pelle P. Quizen hittar du i vårt veckoliga nyhetsbrev.


2. Svenska Sjöräddningens svar på tal (video)

Förra veckan såg vi en video på amerikanska sjöräddningen som är ute i hårt väder. Svenska Sjöräddningssällskapet håller samma standard.


3. Krasch som inte förväntas av en kölbåt (video)

Det är sällan vi ser stora kölbåtar krascha som denna, det är vanligare bland mindre jollar. Kvalitén är tyvärr inte den bästa men man ser ändå hur seglarna ombord håller i sig för att inte flyga ur den här enorma katapulten.


4. Håll i hatten om du är ombord det här fartyget (video)

Att vara ute i dåligt väder är en pers, och trots att båten är ett skepp, är det inget undantag för att det inte gungar. Här gäller det att hålla i hatten, och se till att ha sjösjukepiller nära till hands.


5. Hur man ankrar med en för kort lina

Har du någon gång haft svårt för att få båten att ligga stilla även fast du ankrat? Kanske har ankringslinan varit för kort eller så har du haft ett dåligt ankare eller kanske de värsta, en dålig ankrings-dag.

Top