SEGLING PÅ SVT IMORGON

Programmet Svett & Etikett besökte KSSS i våras och programledaren Kalle Zackari Wahlströms uppgift var att lära sig segla. Han hade ett visst antal timmar på sig att lära sig segla F18 för att avsluta med ett test, till sin hjälp hade han Ida Svensson och Mathias Söderström. 

Imorgon (onsdag 5/10)  klockan 21.35 kan vi se hur det gick för Kalle att segla på SVT 1 eller på SVTplay.

Text av Svenska Seglarförbundet: 

Landslagsseglaren i Nacra 17 Ida Svensson är rorsman och ska vägleda Kalle på vattnet och när han i slutet av programmet ska ta sitt examensprov och vara med och kappsegla. Mathias Söderström som är erfaren F18 seglare är med och coachar Kalle.

Hur var det att vara med i inspelningen?

- Kul och annorlunda upplevelse att vara med om en TV- inspelning. Ibland lite tålamodsprövande med många omtagningar när man hellre ville ut på vattnet istället för att stå och ta om scener och vänta på gopros som skulle fästas på båten, säger Mathias Söderström

- Det har verkligen varit superkul att få lära Kalle segla! Det var kul att lära ut och visa segling för någon som knappt varit på vattnet förut. Jag hoppas att fler kanske blir inspirerade att vilja testa segla efter programmet, säger Ida Svensson.

Vad var svårast?

- Det svåraste var att tänka hur man skulle lära ut på absolut lättast möjliga sätt eftersom vi hade så kort om tid, säger Ida.

 

- När man skulle ta om samma scen en fjärde gång, regissören försökte coacha "kortare fast mer känsla" och man hör att man låter som just den där trista farbrorn....., lägger Mathias till.

Hur gick det för Kalle?

-Det gick bra för Kalle! Han lärde sig väldigt fort men tyvärr som det ofta är i segling så var all träning i smörförhållanden på Baggen. Men när det var dags för själva examensprovet....regattan på havet..., ja ni fattar, avslutar Mathias lite hemlighetsfullt.

Top