Laser juniorer kämpar i Split

Just nu seglas U21 EM i Split Kroatien och på plats har vi tre starka juniorer, Olivia Bergström, Filip Larsson och Wille Kark. Än så länge har det varit svåra förhållanden med termikvind på 8-18 M/S från land. 

För de svenska seglarna är det blandade resultat men humöret är på topp! Vi har tagit del av killarnas tankar kring regattan så här långt. 

- Under onsdagen fick vi vänta på vattnet i 6 timmar tills dem tillslut startade vårt första race kl halv sex på kvällen, berättar Filip. 

Wille var på tårna och med mycket mat och vatten under den varma Split-solen lyckades han få till ett bra race idag. Under det tre sista dagarna av regattan utlovas lite lättare vindar vilket gör Wille stark. 

- Jag skulle behöva några extra kg på kanten men det kommer. Än så länge hoppas jag på lite mindre vind för då är jag riktigt snabb, berättar han. Annars är seglingen riktigt rolig. 

Filip är den svensk som ligger bäst till för tillfället på en 10e plats med bara 9 poäng upp till ettan vilket är riktigt spännande. Det är ett tight fält där små misstag kostar mycket. 

Både Filip och Wille har fördelen attt ha deras mammor med sig på resan vilket är en stor hjälp. Dem handlar och ser till att killarna inte slarvar med mat eller dryck vilket är otroligt viktigt. Alla borde ha med sig ett team på land för att slippa tänka på sånt utan bara koncentrera sig på seglingen, bra jobbat killar. 

En annan svensk på plats är Olivia Bergström från GKSS som seglar stabilt och ligger på en 22e plats. Med fyra dagar kvar och lite lättare vindar vet vi att det kommer rassla till i poängen och Olivia har möjlighet att klättra. 

Vill du se hela resultatlistan hittar du den här. 

Top