Foxy Lady summerar sista dagen av ORC International World Championship 2016

Här kommer en sista uppdatering från Foxy Lady genom Claes Boman. Foxy Lady deltog i veckans Orc International World Championship utanför Köpenhamn.

"Idag (lördag) på eftermiddagen seglade vi sista seglingen på detta VM. Sista racet började bra med en kryss där vi kom loss bra och seglade i fri vind upp till första märket. Vi låg med bra och hade flera större båtar bakom oss. Vi valde att gippa direkt efter kryssmärket in mot land för fri vind och lättare att välja väg. Ett dåligtt beslut visade det sig. Vi tappade säkert 100 meter på båtarna som inte gippade. Vi kämpade på bra hela racet men ingen dramatisk förbättring av placeringen i seglingen.

Nu väntar prisutdelning och regattamiddag på klubbområdet. Rickard och Jocke är på protestförhandling mot en Xp44 som slog alldeles för nära i lä om oss när vi låg för styrbord. Den förhandlingen blev precis klar och juryn lade ner protesten. Vi hade inget att vinna på den förutom att vi tyckte den andra båten gjorde fel och borde snurrat.

Vi blev 23:a i detta VM. Vårt klart sämsta resultat på 6 år på mästerskapen. Vi har inte gjort någon analys ännu, men vi har startat för dåligt generellt under veckan vilket påverkat seglingen negativt."

Fullständiga resultat hittar du på manage2sail.com.

Over and out. // Classe med besättning

Top