REKORDSTORT INTRESSE FÖR JOBBET SOM OBR PÅ VOR!

Det har kallats det tuffaste jobbet i sportjournalistik, jobbet som Onboard Reporter på Volvo Ocean Race. Igår var sista dagen att skicka in sin ansökan(i första omgången) om att få bli inbäddad under nästa VOR och det har varit rekordstort intresse!

Över tiotusen personer från 126 länder har anmält sitt intresse om att bli OBR i 2017-18 års upplaga av Volvo Ocean race. Bland dem som söker jobbet finns krigsreportrar, äventyrsfilmmakare och vanliga reportrar från stora tidningar och tv-stationer. Det lär inte vara de som normalt sitter i tv-rutan och kommenterar fotboll, för i det här jobbet har man varken tredelad kostym eller högklackat. 

Amory Ross som har varit med under två race, dels med Puma 2011-12 och senast med team Alvimedica säger att jobbet är tufft både fysiskt och mentalt och till det ska man dessutom vara kreativ.

För en proffesionell storyteller är jag säker på att det inte finns någon större utmaning än det här. Man pressas långt bortom sina fysiska, mentala och kreativa gränser, i den aspekten är det få jobb som är jämförbara. /Amory Ross



Om det möjligen är så att man är sugen på att ansöka om jobbet men inte hann med innan deadline, så finns det ett fönster till där VOR tar emot intresseanmälningar. Den 22 Juli öppnar man för nya ansökningar, använd denna länk: if.volvooceanrace.com

Top