HA KOLL PÅ VÄDER OCH VIND

När man är ute till havs är det viktigt att veta vad som komma skall så det inte blir några oväntade överraskningar. Vi har listat upp fem olika bra väderappar där iallafall någon bör finnas i telefonen eller surfplattan för att alltid ha nära till hands och kolla vädret. 

VIVA -  ViVa ger dig tillgång till väder och vind just nu. Sjöfartsverket har över 90 väderstationer runt Sveriges kust. Mätstationerna ger information om vindstyrka, vindriktning, vattenström, sikt och vattennivå. Fördelen med ViVa är att du ser värdet i direkt tid, då stationerna mäter vinden hela tiden. 

WINDFINDER - Windfinder ger dig infromation om väder, vind, ström och tidvatten allt i samma app. Det finns stationer runt om i hela världen och det är en enkel sökning för just din plats och en väderleksrapport kommer upp gällande de kommande timmarna. Windfinder har även webcam funktion vid vissa stationer så man kan sitta hemma och kolla hur det ser ut till havs. 


WINDGURU - Windguru finns i två olika versioner, gratis och pro. Den version som är gratis fungerar med att se prognosen och söka upp vind, ström och riktningsförändringar. Dock är den inte lika uppdaterad utan ligger några timmar efter.  Medan PRO versionen visar mer noggranhet och uppdateras oftare vilket gör att fånga den perfekta vinden blir lättare. 


NAVIONICS - Navionics är en sjökortshemsida där man enkelt uppdaterar sin gps med de korrekta sjökortet inför segling eller båtturen utanför kända områden. Den senaste uppdateringen innehåller nytt förbättrat synliggörande av föremål i kartografin i både Norge och Sverige. 73 nya svenska sjöar för båtfärder, fiske och segling är uppdaterade, så nu finns inga begränsningar.


SEAPILOT - Seapilot är en navigationsapp med professionell navigationsteknologi. Du får enkelt upp navigationskort i din mobila enhet och du kan även se andra båtars rörelse. 

Top