LASER VM 2017

Nu är det officiellt att Laser VM för herrar och Masters kommer att gå i Split 2017. 

Den 5 september börjar Laser VM för herrarna och direkt efter den 14 september är det Masters tur. På grund av att det är OS-år arrangerades årets VM i maj för att kunna vara förberedelser och uttagningar till OS. Nästa VM går 16 månader senare så att de flesta hinner tänka igenom sitt OS och bestämma om de ska fortsätta eller inte. 

För de som redan satsar vidare eller seglar för att de älskar sporten är Split en mycket bra seglingsarena. Under 2013 gick Laser Radial EM i Split och vår superstjärna Jossan var redan då på hugget och kom på en fjärdeplats. Såhär sa seglarna efteråt:


Det var sjöbris varje dag vilket gjorde det stabilt och ganska lättseglat, temperaturen i både vatten och luften var varm men ändå inte för varm som man lätt kan tycka när man kommer från Sverige. Det var vacker utsickt över berg och vattnet var helt fantastiskt.

Till och med seglingsledningen var mycket bra och det kan vara en av de viktigaste faktorerna under en tävling. Det bästa av allt var att om man hade tur kunde man segla bredvid en delfin, vilket är extremt coolt.

Klubben som arrangerar VM heter Sailing Club Mornar och hittas här.

Top