SVT tar upp 49er-uttagningen till OS

Det är kul när de stora mainstreamkanalerna skriver om segling. Självklart kunde det ha varit ett roligare ämne, nu handlar det om en konflikt mellan SOK-SSF och 49er-seglarna Carl P Sylvan och Marcus Anjemark.

SOK tog inte med någon 49er till OS i sin uttagning för drygt en vecka sedan. Motiveringen var att ingen av de svenska 49er-konstellationerna nådde upp till SOK:s resultatkrav. Det finns många som tycker och tänker i den frågan. Inte minst Carl P Sylvan och Marcus Anjemark som är den 49er-besättning som presterat bäst resultat på kvaltävlingarna. Det har bland annat skapats en facebookgrupp och nu har även SVT snappat upp den pågående diskussionen. I en artikel beskriver SVT en konflikt mellan Carl P Sylvan och förbundskapten som påstås ha pågått en längre tid. Carl P Sylvan hävdar att han har blivit orättvist behandlad. Förbundskapten Magnus Grävare hävdar att så inte är fallet. SVT:s artikel går att läsa på svt.se/sport/segling

Inför senaste OS 2012 var det ett liknande scenario i just 49er. Ingen svensk besättning nådde upp till kriterierna i den ursprungliga uttagningen och ingen blev uttagen. Men då fanns det ytterligare en tävling, Sail4gold i Weymouth, nära inpå OS, där hela världseliten deltog. Jonas von Geijer och Niclas Düring presterade sitt bästa resultat dittills och kom sexa. I och med det uppnådde de resultkravet och blev uttagna.

Nu finns det tyvärr inga liknande tävlingar där hela världseliten kommer vara närvande fram till OS.

Vi får se vart det här tar vägen, förhoppningsvis finns det en chans kvar att få med en svensk 49er till OS i Rio senare i år, SOK kan fortfarande ändra sig.

Top