EM för 49er och 49er FX i full gång

Just nu pågår EM för de båda 49er-klasserna i Barcelona. Dagens seglingar var den fjärde dagen av mästerskapet och man har nu, efter avklarade kvalseglingar genomfört ett antal av guldfinalseglingarna. I damernas 49er FX inledde Julia Gross och Cecilia Jonsson strålande med en mycket bra serie i kvalseglingarna. Inför dagens första två guldfinalseglingar låg paret fyra, bara några poäng ifrån förstaplatsen.

Tyvärr gick dagens seglingar lite sämre, med placeringarna 21 och 13 halkade de ner lite till en niondeplats i sammandraget. Redan OS-klara Lisa Ericson och Hanna Klinga seglar inte EM på grund av en ledbandsskada som Hanna ådragit sig.

Bland herrarna är bästa svenska besättning just nu Carl Sylvan och Marcus Anjemark som för närvarande ligger på plats 18 totalt. De är också den enda av herrbesättningarna som gick till guldfinal. EM-seglingarna avslutas på lördag med medaljfinal. För fullständig resultatlista, kika in på tävlingens hemsida www.49er.org/2016-european-championship. Spana också in videon nedan med bilder från gårdagens seglingar!



Top