Josefin Olsson leder Laser-EM med tre spikar efter första dagen!

Det blev en smakstart på EM i Laser för Josefin Olsson som efter de tre första seglingarna har en resultatrad med bara spikar! Detta gör att hon leder sin grupp och ligger i delad ledning totalt med ledaren av den andra gruppen, holländska Marit Bouwmeester, som även hon inledde EM med tre raka spikar.

Laser-EM seglas på Gran Canaria och de tre klasserna Radial Dam, Radial Herr och Standard har samlat imponerande 261 seglare. Den planerade starten av EM var redan i söndags men på grund av hårt väder blev det inga seglingar första dagen. Måndagens förhållanden tillät dock seglingsledningen att genomföra de planerade två seglingarna samt ytterligare en för att kompensera ett av de inställda racen på söndagen.

Det blåste dock ordentligt även på måndagen, med vindar runt 8-13 m/s. Förhållanden som uppenbarligen passade Josefin som i en kommentar konstaterade att undanvindarna "satt perfekt", och att hon även var nöjd med kryssfarten. Jesper Stålheim är bäste svensk i Laser Standard på åttonde plats i sin kvalgrupp med serien 9-2-9 efter måndagens seglingar. Britten Nick Thompson leder standard-klassen. Idag tisdag seglas det också kvalseglingar innan guld- och silverfleet delas in inför onsdagens seglingar. 

Även idag tisdage seglas kvalseglingar innan de två grupperna slås ihop till en för finalseglingar fram till fredag 4 mars då EM avslutas. Fullständiga resultat hittas via www.gcsiw.com/results-2013. En och annan Laser i videon nedan...

Top