Idag drar VM i 470 igång - två svenska besättningar på plats

Idag startar 470-VM som seglas i San Isidro 22 km norr om Buenos Aires i Argentina. På plats finns två svenska besättningar, OS-klara Anton Dahlberg/Fredrik Bergström och Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar.

De mästerskap som seglas i OS-klasserna i år är viktiga värdemätare för de de besättningar som skall till Rio senare i år och för de svenska 470-herrarna är fokus nyckelordet inför VM:et. Så här skriver Team Dahlberg/Bergström på sin facebooksida:

"En av våra riktiga favoriter sa för en tid sedan något riktigt kraftfullt till oss. Där och då sattes elegant ord på något vi intuitivt gjort och trott på länge.

Låt oss börja i en annan ända. Idag finns det ofantliga mängder information att tillgå med ett knapptrycks ansträngning. Ett informationshav laddat med (budskap) intryck och anspråk . Det blir lätt ett oändligt brus utan någon riktig signal. Det spännande är konsten att filtrera och hitta signalen i detta hav av brus. Låt mig parafrasera legendariska Yogi Berra: vet du inte vart du skall är det lätt att hamna någon annan stans.

Ja, du tänker säkert på detsamma: fokus är nyckeln. VM startar inom kort.

Fokus

F&B"

Spana in teasern för VM:et nedan och följ seglingarna på tävlingens hemsida, http://2016worlds.470.org/en/default/races/race.


Top