Traineeplats på vass havskappseglare

Är du mellan 18-25 år och vill bli i en duktig havskappseglare? Säsongen 2016 finns nu en möjlighet att bli en del av Team Pro4U med skepparen Patrik Forsgren som erbjuder en plats i sitt team som är baserat i Stockholm.

- Vi strävar efter att få in nya duktiga seglare i vårt projekt och vi vill gärna bidra till att fler unga seglare satsar på havskappsegling. Du kommer att bli en del av en hårt satsande besättning där du lär dig havskappsegling och hur man bedriver denna typ av projekt på högsta amatörnivå. Vi har ett tufft program med flera internationella seglingar på programmet såsom VM och Kieler Woche. Ett mästerskap i havskappsegling består normalt av 7 bankappseglingar, en lång och en kortare havskappsegling, berättar skepparen Patrik Forsgren.

Team Pro4U erbjuder nu en traineeplats ombord där man förbinder sig till ett säsongsprogram mellan april och oktober, med möjlighet till en fortsättning efter det. Beroende på bakgrund, erfarenheter och ambition så kommer Team Pro4U att skräddarsy ett program för din utveckling och för att du ska kunna bidra till teamet på bästa sätt. Som trainee har man inga kostnader för båt, material, kappseglingar eller boende.

Kraven på de sökande är en god kappseglingsbakgrund i jolle eller kölbåt med minst 3-5 års kappseglingserfarenhet, samt att man uppskattar att vara en del av ett team. Hur långt du kommit i din utveckling är inte helt avgörande utan din drivkraft, vilja och förmåga att lära från och tillsammans med den övriga besättningen är också av stor betydelse.

Programmet för 2016:

April-oktober träning/förberedelser 1-2 kvällar/vecka

Juni-september totalt 30 tävlingsdagar

Låter detta som något du verkligen vill och har tid att satsa på under 2016 så skicka ett mejl senast sista februari till Patrik Forsgren pa.fo@hotmail.com och berätta vem du är, vad du gör nu, vad du har för kappseglingserfarenhet/meriter och varför just du ska ha platsen ombord på Team Pro4U under säsongen 2016. Har du frågor mejla eller ring Patrik på 076-769 85 88.

Top